På stadsdelens hemsida hittar du allt material inför våra möten i stadsdelsnämnden.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på mail, Facebook eller skriv direkt på bloggen!

OBS! Klicka här för att komma till vår nya blogg

torsdag 13 mars 2008

Skyskrapor och höghastighetståg

Centerpartiets infrastrukturminister Åsa Torstensson och Stockholmscenterns Per Ankersjö står bakom dagens två framåtblickande miljösatsningarhöghastighetståg och en miljöskyskrapa mitt i Stockholm city. Detta är två exempel på att utveckling, tillväxt och miljöhänsyn är frågor som går utmärkt bra att kombinera, det krävs bara viljan och modet att göra satsningarna och Centerpartiet har både och!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Varför vill ni i Centerpartiet bygga skykrapor i Gamla Stan

Anonym sa...

De förslag som har presenterats angående skyskrapor har gällt nordvästra kungsholmen, norra stationsområdet i vasastan samt Trifoliumskrapan som föreslås byggas genom att överdäcka spårområdet norr om centralstationen. Inget förslag på skyskrapor i gamla stan således.

Mvh
Centervän

Anonym sa...

det står mitt i City och mitt i city är faktiskt Gamla Stan

Anonym sa...

För att undvika en diskussion av vad som egentligen är city så kan vi konstatera att det inte finns något förslag om skyskrapor i gamla stan.

Anonym sa...

Varför går Centern ut ena dagen och säger att man ska bygga skyskrapor i Gamla Stan och sen dementerar det. Vad ger det för signaler, vad är sanningen och vad är lögn. Ni kan inte hävda båda och samtidigt säga att ni håller er till sanningen.

Kungsholmscentern sa...

Jag vet inte varför anonym här ovan aktivt misstolkar tidigare inlägg på denna blogg (men det finns säkerligen en baktanke med detta, eller också är det lite att göra på Sveavägen...).

Lanseringen av Trifoliumskrapan var planerad sedan länge och den föreslagna platsen för denna byggnad är spårområdet norr om centralstationen där C-vill göra en s.k. överdäckning av järnvägsspåren för att kynna använda ytan bättre. Att aktivt misstolka rubriken och hävda att C-vill bygga denna skysprapa i Gamla stan är endast löjligt och tyder nog snarare på att man vill försöka misskreditera hela projektet av den ena eller andra anledningen....

Anonym sa...

Jag tycker att det är arrogant att lägga skulden på er otydlighet på mig för att inte använda order ynkligt. Ska man tolka ert svar att det är Sveavägen som jämte Stationsområdet som är aktuella områden.
Var i så fall på Sveavägen

Anonym sa...

Information om projektet samt bilder och placering finns via länken i bloggposten om Trifolimskrapan.

Nedan finns även länken utskriven för den som hellre knappar in den själv.

http://www.trifoliumskrapan.se/

Hoppas detta är tydligt nog.

Mvh
Oscar Fredriksson

Anonym sa...

Tack
Äntligen ett vettigt svar även om det satt långt inne.
Men jag skall väl inte bara skälla det är ju bra att ni satt ner foten och sagt nej till höghastighetståget.
tack för det och Glad Påsk.

Kungsholmscentern sa...

För att undvika ev. missförstånd så vill jag tydliggöra att vi är FÖR satsningar på höghastighetståg.

Glad Påsk !