På stadsdelens hemsida hittar du allt material inför våra möten i stadsdelsnämnden.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på mail, Facebook eller skriv direkt på bloggen!

OBS! Klicka här för att komma till vår nya blogg

söndag 25 november 2007

Arbetsrättslagstiftningen måste reformeras

På dagens DN debatt finns ytterligare ett inlägg som visar på några av de negativa konsekvenserna av den föråldrade svenska arbetsrättslagstiftningen. Vi inom Centerpartiet har tydligt drivit kravet på en reformerad lagstiftning på detta område. En modernisering av lagstiftningen till dagens mer rörliga arbetsmarknad skulle gynna såväl arbetgivare som arbetstagare. Inte minst är det även en nödvändighet för att underlätta möjligheterna för små och medelstora företag att utveckla sin verksamhet genom att våga nyanställa. Dagens system innebär att även offentliga arbetsgivare drar sig för att nyanställa fast personal utan använder sig i hög grad av inhyrd personal till en långt högre månadskostnad endast i syfte att slippa undan gällande regelverk. Detta är givetvis inte en bra situation och en reform vore välkommen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra att Centern vill göra det lättare för företag att ta in tillfällig personal. I rådande ekonomiska läge är det ju bra om man lätt kan göra sig av med onödig personal när det pekar neråt.
Federley har ju tidigare visat stort mod när han köpt en restaurang som inte ville skriva avtal med facket. Nu kanske det blir det drag under galoscherna som Ny Demokrati utlovade fast under Centerflaggan