På stadsdelens hemsida hittar du allt material inför våra möten i stadsdelsnämnden.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på mail, Facebook eller skriv direkt på bloggen!

OBS! Klicka här för att komma till vår nya blogg

tisdag 27 november 2007

Det mångkulturella samhället är en tillgång!

Idag finns oroande tendenser i det svenska samhället när det gäller synen på personer från andra länder. Socialdemokraternas Ilmar Reepalu i Malmö har tidigare gjort flera kontroversiella uttalanden och nu stämmer även Göteborgs starke man socialdemokraten Göran Johansson in i kören samtidigt som det finns oroande tecken på ökad främlingsfientlighet bland unga enligt en rapport som refereras i dagens DN samt fler artiklar på samma ämne här och här. Samt Svd artikel, artikel och ledarblogg.

Det är mot bakgrund av denna utveckling hög tid att Centerpartiet i egenskap av Sveriges ledande liberala kraft tar striden med Sverigedemokraterna och deras främlingsfientliga agenda genom att stå upp för en ny, modern och öppen integrations och migrationspolitik.

Vår tillväxt står och faller med hur vi lyckas ta tillvara den kreativitet och drivkraft som finns i det svenska samhället. Detta inte mist hos personer med invandrarbakgrund som utgör ett välkommet tillskott till det svenska samhället. När det gäller att koppla samman näringslivs och integrationsfrågorna utgör småländska Värnamo ett bra exempel och vi är många kommuner runt om i Sverige som har mycket att lära av Värnamo och det fokus på jobb och företagande som genomsyrar deras integrationsarbete.

Enligt rapporten Invandrares företagande (R 2007:22) från Verket för näringslivsutveckling, NUTEK, startas vart sjunde företag av medborgare som är födda utomlands, oftast i storstadsområdena. De är mer positiva än svenskfödda företagare till att låta det egna företaget växa och till att anställa fler. Samtidigt upplevs hindren som fler, inte minst när det handlar om möjligheten att få lån.

Stockholm är en stad med invånare med ursprung i alla kulturer, världsdelar och religioner och detta är givetvis en fantastisk tillgång som vi givetvis måste ta tillvara. Vi i Stockholmscentern har därför i vår budget föreslagit särskilda satsningar på företagande i invandrartäta områden. Det lokala, småskaliga företagandet är en nyckel till en lyckad integration och ett minskat utanförskap. Lokala dagis med flexibla öppettider är både en affärsmöjlighet för dem som driver dem och en nödvändighet om arbete utanför hemmet ska bli möjligt. Skolor av god kvalitet ger förutsättningar för såväl vidare studier som lärlingsutbildningar och arbetspraktik. En lokal, småskalig och högkvalitativ åldringsvård gör det möjligt för engagerad vårdpersonal att driva egen verksamhet och för arbetande familjer att behålla god kontakt med åldrande släktingar.

Invandringen utgör en fantastisk möjlighet för Sverige både kulturellt och ekonomiskt. Var och en som genom anställning eller eget företagande försörjer sig själv och sin familj är med och bidrar till att utveckla den svenska välfärden och vi borde därför välkomna alla som vill bo och arbeta i Sverige!

Centerpartiets riksstämma tog flera steg i rätt riktning men detta räcker inte! Vi måste nu intensifiera arbetet med att utveckla en modern och liberal migrations- och integrationspolitik där vi ser till den enskildes behov, resurser och möjligheter. En viktig del i detta arbete är även att bygga upp lokala, regionala och nationella nätverk som möjliggör ett ökat samarbete mellan storstadsområden och landsbygd för att lösa den tilltagande segregations­problematiken. Här har vi både en politisk möjlighet och en medmänsklig skyldighet att en gång för alla göra upp med socialdemokratins misslyckanden på integrationsområdet och istället leda vägen mot en ny individbaserad migrations- och integrationspolitik.

108 kommentarer:

Anonym sa...

Invandringen kostar enorma summor, intäkterna från några duktiga invandrare täcker in dessa kostnader.

Anonym sa...

Är mångkulturen bra? hur då på vilket sätt har det varit bra för Sverige? Nämn en enda sak!
Roberth Ström

Anonym sa...

inte*

Anonym sa...

Invandringen kostar enorma summor, intäkterna från några duktiga invandrare täcker inte dessa kostnader.

Johnny sa...

Vad bra. Då vet man att man ALDRIG ska rösta på Centerpartiet då. Fast det visste vi ju redan. : ) Folkomrösta om massinvandringen NU!

Anonym sa...

Jaha, jag hade tänkt rösta på er i nästa val men nu blir det SD för min del.

Anonym sa...

Jag tror att floskelgeneratorn stod på max nu, men ni glömde nämna "alla människors lika värde" och att "mångkultur berikar". Någon gång kan det också vara bra att säga "ja till mångfald - nej till enfald"

Annars tycker jag att blogginlägget klarade sig ganska bra och innehöll flera fina floskler, t ex "Det mångkulturella samhället är en tillgång". När ni skriver att "Vi måste nu intensifiera arbetet med att utveckla en modern och liberal migrations- och integrationspolitik där vi ser till den enskildes behov, resurser och möjligheter" så slår floskelgeneratorns mätinstrument i taket! Den var verkligen fin!

Det är skönt att vi i Sverige har kompetenta politiker som ser problemen och lyckas använda rätt floskler för att beskriva hur vi kommer till rätta med dem.

/Johan

Kungsholmscentern sa...

Med tanke på inläggens snabba följd och enhetliga innehåll så kan man lätt tro att det finns en liten effektiv SD-lobby som bevakar denna fråga för att skapa en illussion av brett folkligt stöd för en fämlingsfientlig agenda...

Johnny sa...

"Främlingsfientlig" Here we go again...

Anonym sa...

När ska ni politiker inse att vi
vanliga medborgare inte vill ha denna invandring. Vi har inte råd med att ta emot och bekosta uppehället för 100000 invandrare per år. Satsa dom pengarna på att förbättra vården, skolan ochrättsväsendet istället. Sker det inte en radikal omläggning av invandringspolitiken innan nästa
val så kommer ni i alliansen inte få min röst (jag har f.ö. röstat borgerligt sedan 1994)i nästa val!
/M

Johnny sa...

kungsholmscentern>> Sd-lobby och sd-lobby. Här svart på vitt att en ganska stor kategori av väljarkåren föredrar sd framför c, http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=706645

Anonym sa...

Vilka droger går Oscar på? Vilken verklighet lever han i?

Anonym sa...

Liten effektiv SD lobby?
Eh dags för er politiker att
lämna er lilla skyddade
tillvaro i den etniskt rena
innerstan för att se hur det ser ut i landet den"lilla effektiva
SD lobbyn" börjar bli väldigt stor nämnligen. Jag är jävligt trött
på att tvingas på en politik som jag inte vill ha och bli kallad "rasist"
och "främlingsfientlig" när jag motsätter mig den... Ni har aldrig
frågat oss vanliga medborgare att vi vill ha det här.../M

Johnny sa...

Det går alltid att hitta dagsfärska exempel på hur verkligheten ser ut. Senast i går. Stenkastning mot utryckningsfordon, nu även i Landskrona! Snart i en stad/förort nära dig.

Anonym sa...

kungsholmscentern.

Självklart är det så att det finns en liten, effektiv SD-lobby som bevakar frågan för att skapa en illusion av att det finns ett motstånd mot den förda flyktingpolitiken. Det är ni som bor på Kungsholmen som har bilden klar för er. I Kungsholmen trängs nyanlända irakier och somalier med infödda svenskar och ni visar med er medfödda, gränslösa godhet att ett sådant samhälle fungerar hur bra som helst.

Det är vi som bor i Göteborg, Malmö eller Landskrona, dessa inskränkthetens högborgar, som har fått allt om bakfoten. Vi hittar på problem som inte finns bara för att jävlas med er på Kungsholmen. Jag hoppas att ni kan stå ut med att bo i samma land som vi, trots att vi inte når upp till er enorma godhet och er djupa medmänsklighet.

Och vad ser jag nu? Har inte sd-lobbyn tagit över även kommentarsfunktionen hos gt? Detta måste vara en konspiration, för folket där verkar inte heller tycka som kungsholmscentern. Konstigt.

http://www.gt.se/nyheter/1.943673/goran-johanssons-kontroversiella-krav

/Johan

Anonym sa...

Tack för kaffet! Jag är numera en före detta centerpartist. /Johnny Andersson

Anonym sa...

Det är fullständigt fantastiskt hur långt ifrån sina väljare som våra kära politiker står.

En vacker dag så kanske ni vaknar och inser att det inte är någon "SD-lobby" som är emot våran sinnessjuka invandringspolitik, det är ERA väljare.

Jag har alltid röstat blått, och lär i brist på vettiga alternativ fortsätta med det(dock inte C).
Likaså gör näst intill alla mina bekanta.
Och alla är vi överens om att massinvandringnen är destruktiv för det svenska samhället.

Jag bor för övrigt i Stockholm, i en "bra" förort, så om något så borde jag väl vara skärmad från problemen som massinvandringen medför.
Man behöver dock inte vara personligen utsatt för att se problemen, det räcker med att inte vara totalt frånkopplad från verkligheten, uppenbarligen till skilnad från C på Kungsholmen.

//Johan(Nej, inte samma som ovan).

Grue sa...

Hehe, man blir glad när man läser kommentarerna iaf. Väljarna är inte lika verklighetsfrånvända som politikerna!

Johan/ Bra skrivet. Men om jag vore dig skulle jag överväga att rösta på Sd (själv har jag redan tagit steget). I Stockholm kan det tyckas konstigt men här nere i Skåne där "berikningen" är ännu större börjar Sd-röstande ses som nåt normalt. Inte minst Dansk Folkepartis framgångar hjälper ju till där också. Må det sprida sig norrut!

Kika gärna in på min sd-blogg också.

Johnny sa...

Varför får kommuner som tar emot flyktingar bidrag för detta? Mångkultur "berikar" ju som bekant. Är det inte då mer rimligt att kommuner betalar för att ta emot flyktingar? Man kan ha en slags budgivning, de kommuner som betalar mest pengar för att ta emot flyktingar vinner budgivningen och får således integrera de nya medborgarna i samhället samt ta del av "berikningen". Jag tycker det är absurt att man får bidrag för något som berikar. Det är ju dubbel vinst. En slags ränta på ränta-effekt skulle man kunna säga. Det är väl alla kommuner intresserade av?

Johnny sa...

Eller är bidrag till kommunerna en del i något slags incitamentsprogram? Men hur går det ihop när politiker som kungsholmscentern säger att "det mångkulturella samhället är en tillgång"? Ärligt, jag förstår ingenting?

Tony the Tiger sa...

Måste hålla med övriga skribenter.

Vill först bara förtydliga, för att förekomma kritik från Kungsholmscentern, att jag personligen inte skulle rösta på SD, men jag förstår verkligen varför allt fler vanliga Svenssons gör det.

Och jag är inte "rasist" heller. Jag är högutbildad med bra statligt jobb, talar flera språk, har vänner med helt olika bakgrunder, inklusive etnisk. Det sista är kanske inte så konstigt då jag bor i Sveriges tredje största stad - den "främlingsfientlige" Reepalus stad!

Kungsholmscentern uppvisar arrogans och förakt för vanligt folk som lever i de områden där massiv invandring på för kort tid orsakat en mängd problem och slitningar i samhället. De flesta av detta vanliga folk är INTE mer rasister änr Kungsholmscentern själv, eller någon annan politiker boendes i ett segregerad bostadsrättsområde.

Däremot lever de dagligen med de negativa aspekterna av en för länge sedan havererad integrations- och invandringspolitik. Eftersom SD är det enda partiet som faktiskt har en avvikande syn i denna sakfråga får ni etablerade politiker inse att SD kommer att växa och växa, och det på bekostnad av era procentenheter.

Landskronabor är inte "white trash". De är inte "rasister". De är vanliga svenskar som inte har förmånen att bosätta sig i etniskt svenska områden, som ni politiker kan (och gör!). Det finns säkerligen en och annan som *är* genuin rasist och främlingsfientlig. Men att generellt kalla folk för detta är att uppvisa ett enormt förakt för er egen väljarkår, blå som röd. Ni kommer tappa många röster 2010 om ni fortsätter med detta folkförakt.

Börja lyssna på vad era väljare säger. Det gör Reepalu och Göran Johansson och det kommer gynna dem 2010. Och vad väljarna säger är inte nödvändigtvis "främlingsfientligt" eller "rasistiskt".

Anonym sa...

Hur många invandrare och flyktingar bor det på kungsholmen? Hur mycket skadegörelse, rån och våldtäckter finns det? Om nu mångkultur är så bra och lönande!??, varför flytar ni inte ut till rinkeby och slår 2 flugor i en smäll? Nämligen både att ni får ta del av er älskade mångkultur samt kan sänka era hyror och därmed bidra med ännu mera pengar till derars bidrag.

Tony the Tiger sa...

... vill också lägga till att Sverige självklart ska ta emot alla som har flyktingstatus. Människor i nöd ska alltid hjälpas och tas emot. Men dessa människor är ju en klar minoritet av de 70000 (!) som kommer hit varje år.

Andreas sa...

Verklighetsfrånvända floskler, som vanligt från Centerpartiet. Fortsätter ni i samma stil så åker ni ur riksdagen.

Anonym sa...

Jag som borgerlig har tagit steget
över till SD vilket smärtar mig,
men så länge som dom etablerade partierna får sitta i orubbat bo.
Så kommer inget att göras för att stoppa detta vansinne. Om inget görs så kommer vi en dag vakna upp
i ett sverige som inte är vårt längre.
Låter vi det hända så kommer framtida generationer svenskar förbanna oss för vår passivitet...
/TC

Anonym sa...

Men hallå...!
Vi har ju fått nya maträtter. Och brödsorter.

Anonym sa...

"Med tanke på inläggens snabba följd och enhetliga innehåll så kan man lätt tro att det finns en liten effektiv SD-lobby som bevakar denna fråga för att skapa en illussion av brett folkligt stöd för en fämlingsfientlig agenda..."

Med tanke på inläggens snabba följd och enhetliga innehåll så kan man lätt tro att Kungsholmscentern har producerat något sällsynt verklighetsfrånvänt som när det sprids på nätet lockar kraftiga motreaktioner.

Personligen betackar jag mig för SD-insinuationerna. De tröttsamma, idiotiska och reflexmässiga "rasist"-beskyllningarna som följer på all kritik mot destruktiv invandringspolitik och människofientliga sociala experiment i s.k. "mångkultur" trodde jag hörde 80-talets ungvänster till.

Jag är för fri arbetskraftsinvandring genom sedvanlig visumansökning. Jag är för att ge akut och tillfälligt skydd åt verkliga kvotflyktingar.

Jag är emot att urskiljningslöst kasta permanenta uppehållstillstånd och kravlös livstidsförsörjning på enorma horder av lycksökande parasiter.

Och jag har till alldeles nyligen varit Centerpartist.

Stieg Henriksen, med. kand.

Kungsholmscentern sa...

Mot bakgrund av ovanstående inlägg kan jag endast kostatera att jag möter en stor mängd personer från många olika länder genom mitt engagemang vid Röda Korsets Flyktingcenter. Dessa människor har lämnat sina hemländer på flykt undan fattigdom och förtryck och vill skapa sig ett nytt liv i Sverige. Vår verksamhet bygger helt på frivilliga insatser och vi erbjuder bl.a. språkträning och en social mötesplats för att ge en bättre introduktion i det svenska samhället. Det finns bland dem jag möter en stor vilja att lära sig svenska och fördjupa sin kunskap om det svenska samhället för att så snart som möjligt kunna få ett jobb eller en praktikplats för att kunna bygga upp en ny tillvaro i Sverige. Detta är den verklilghet som jag ser i min vardag och den delas av tusentals andra frivilliga inom liknande verksamheter runt om i landet.

Anonym sa...

SD-lobby? You wish.

Senaste gången som SOM-institutet undersökte riksdagspartiernas väljares inställning i flyktingfrågan så framkom att 56% av Centerväljarna tyckte att det var ett "bra eller mycket bra förslag att ta emot färre flyktingar". Det är bara moderaternas väljare som är ännu mer negativa till flyktingmottagande (64% av M:s väljare vill ha färre flyktingar), tvåa är alltså Centern. Det finns med andra ord tiotusentals Centerväljare som tycker precis vad som uttryckts i kommentarerna här, det behövs ingen "SD-lobby" för det. Vakna upp och lär känna era egna väljare. Bara för att invandringen ser ut att fungera från utsiktsplats Kungsholmen så behöver den inte göra det i resten av Sverige.

Anonym sa...

Är det Flashbacks och Sverigedemokraternas propaganda-apparat som har hittat hit? Det är ibland för uppenbart...

Karl Andersson sa...

Jag håller helt med artikeln! Bra skirvet av Centerpartiet!

Anonym sa...

Kungsholmscentern;

Tack för svaret, det är lovvärt att du engagerar dig i frivilligarbete. Men jag begriper inte vad det har med mitt inlägg att göra.

Så låt mig då berätta om mina professionella möten med uppfinningen "mångkultur" (som inte kan existera per definition, utan istället utgörs av arabiska och nordafrikanska kulturenklaver som värdlandet tydligen har att anpassa sig till, vare sig man vill eller ej).

Som läkarstuderande har jag mött mångkulturen på akutjourer och vårdcentraler. På akutjourerna utgörs de mångkulturella inslagen mest av våldtäktsoffer, stick- och skärskador, trubbigt våld och krosskador, samt narkotikaöverdoser p.g.a. att patienten har injicerat eller svalt varor som saluförs av mångkulturella affärsrörelser. Jag skulle uppskatta att 3 av 4 fall som anländer till akuten en fredagkväll på SU/SS i Göteborg gör så för att de har blivit kulturberikade.

På vårdcentraler och allmänmedicinska mottagningar utgörs mångkulturen mestadels av folk som söker nya födkrokar (sjukersättning, "aktivitetsersättning", m.m., m.m.). Vi har även alla blåtiror och skärsår som uppvisas när hijaben eller burkan åker av. Detta ifall kvinnan har flytt hemmet, annars är det mannen som för talan ("forsakringkassa, doktor?") och patienten sitter och håller käft i ett hörn. När man läser journalen innan mötet och ser att pat behöver tolk och sådan tillkallas, så visar det sig att pat inte ens kan språket från det land som han uppger sig komma från. Bidrags- och intygsblanketterna är dock alltid i ordning. När man vägrar skriva på ett helt grundlöst intyg, så är de plötsligt inte så fattiga längre - hade man varit som en del mindre nogräknade kolleger hade man kunnat dra in en rundlig summa på alla dagliga mutförsök. När mutor inte funkar så tror de att hot är effektivare, och jag vet att en del kolleger ger efter. Själv har jag "bara" fått min bil uppbränd, efter att ha ringt polisen när fem olika pat dök upp på lika många dagar med exakt samma pass.

Vi har haft stora debatter om idiotiska och begreppsvidriga påfund som att vi sluta ha adventsljusstakar och julgranar på avdelningarna, då de skulle vara potentiellt "kränkande" för hedersmännen. "Pre-emptive submission" från svensk kulturs håll, med andra ord.

Det är inte invandrare som folk avskyr, var snäll och försök begrip detta. Det är istället de politiker och den politik som bjuder in en "viss sorts" invandrare (under falsk flyktingflagg), och att den äcklande kulturrelativismen från 68-generationen t.o.m. har övergått i påbjudet självförakt och underdånighet. Jag har bl.a. iranska och pakistanska vänner och kolleger som undrar vad i hela helvete vi svenskar håller på med, hatar vi verkligen oss själva, vårt land och vår kultur så mycket?

Anonym sa...

Ovanstående var det förresten jag igen, Stieg H, som nedtecknade. Sorry.

Anonym sa...

Jag undrar hur mycket av den kriminella kulturen vi också får gratis med alla s.k flyktingar, som kommer in till landet. Titta bara på dom som mutade till sig svenskat medborgarskap för några år sedan. Dom har vi inte lyckats bli av med.

Anonym sa...

Jag röstade för första gången i det senaste valet och jag röstade blått. Ni har dock tydligt visat att era väljares väl är lägre prioriterat än era sjuka samhällsexperiment med hela Sverige och svenska folket som insatts, därför kommer jag att rösta på SD nästa val eller ett eventuellt högeralternativ som motsätter sig massinvandring. Jag har fått flera vänner och släktingar som även de tidigare röstat blått att inse samma sak, och jag jobbar hårt på resten. Hoppas ni sover gott om nätterna, landsförrädare.

Petter sa...

Först det första vill jag bara säga att det är anmärkningsvärt hur många anonyma som sympatiserar med SD.

För det andra håller jag fullständigt med Kungsholmscentern, även om jag bor i en förort till Göteborg med mycket invandrare. Och ja, jag betalar skatt också.

Självklart har vår integrationspolitik misslyckats i Sverige. Självklart ska vi ta inte sluta ta in invandrare eller flyktingar för det. Det är inte bara det moraliskt riktiga, kära anonyma nationalister, det är även det ekonomiskt riktiga.

/Petter Thorin, Göteborgs CUF

Johnny sa...

Vi kanske inte vill få sparken för våra politiska åsikter?

Anonym sa...

Petter Thorin.

Ja hur kan det komma sig att många uttalar sig anonymt i just denna fråga? Oj det var svårt, nu får vi tänka.

För det kan ju inte ha att göra med det öppna debattklimatet i Sverige. Du vet det där man kan säga vad man vill utan att riskera uteslutning ur facket eller yrkesförbud. Just det öppna debattklimat som tillåter mig att offentligt framföra åsikten att invandringen bör minskas kraftigt utan att jag blir beskylld för att vara rasist.

Nej det är konstigt att så många uttalar sig anonymt. Verkligen konstigt.

Och under tiden som ni inom Centerns klubb för inbördes beundran tävlar om vem av er som är den godaste människan av er så försvinner era väljare en efter en.

/Johan

Anonym sa...

"Det är inte bara det moraliskt riktiga, kära anonyma nationalister, det är även det ekonomiskt riktiga"

- Hur det kan vara moraliskt riktigt att ta emot människor utan skyddsbehov som illegalt smugglas in i Europa, istället för att satsa motsvarande summa detta kostar på att hjälpa betydligt fler människor på plats, övergår mitt förstånd.
Hur det kan vara ekonomiskt riktigt att importera människor som belastar vår välfärd och vårt rättsväsende i 2-10 gånger större utsträckning än infödda, övergår mitt förstånd.

Det är så mycket man inte förstår dessa dagar. Det är väl så att jag är en av dessa dumma, arbetslösa, rädda, arga unga män som skyller mina personliga misslyckanden på invandrare och mot bättre vetande röstar på SD.
//juridikstudent vid Handelshögskolan, MED arbetarbakgrund.

Johnny sa...

Eller bli uteslutna ur facket, eller blir mordhotade, eller bli misshandlade... Allt bara för att de etablerade partierna sätter rasist-stämpeln på sd utan att bry sig om ovan nämnda behandling som drabbar sd-sympatisörer med familjer. Det är lättare att inte ens diskutera invandringen och dess konsekvenser/kostnader(för att finansiera den måste man ta resurser någonstans ifrån, år efter år), att vifta bort den debatten genom att kalla alla som har en avvikande åsikt för "främlingsfientliga". Så nästa gång Björn Söder klämmer armen i dörren, eller någon sd-sympatisör får stryk så är faktiskt etablissemanget skyldiga. Det är etablissemanget som driver hat-kampanjen genom att indirekt legitimera våldet på olika sätt. Grattis till ett utomordentligt odemokratiskt arbete!

Vibeke sa...

Vi kanske inte vill få sparken för våra politiska åsikter?

Jag visste inte att SD var en sån förfärlig arbetsgivare att de sparkar folk för att de kampanjerar för SD...

Johnny sa...

Vibekes inlägg talar för sig självt... *lol*

Anonym sa...

Det är nog personer som Vibeke som Centern får hoppas på i framtiden... :-)

/Johan

Anonym sa...

Vibeke hör nog till Cuf lobbyn eller rättare sagt Kuf lobbyn..

Anonym sa...

Petter Thorin;

"Först det första vill jag bara säga att det är anmärkningsvärt hur många anonyma som sympatiserar med SD."

Anmärkningsvärt var ordet! Det blir fler och fler. Fråga dig varför. Själv tror jag inte att svaret är att "folk är jätte-dumma rasister". Det är bara synd att det i detta land ENBART är ett halv-socialdemokratiskt snävt nischat enfrågeparti bestående till stor del av tomtar och rättshaverister som står för den MINST vansinniga migrationspolitiken!

Vi andra, som dels vill ha en sund migrationspolitik och som även har borgerliga, individualistiska och liberala värderingar inom andra områden står numera utan alternativ. Vi vill inte delta i vansinniga massexperiment i utopisk social(istisk) ingenjörskonst som "mångkultur". Vi vill inte underkasta oss påbud och fnoskerier från vidriga dödskulter som islam. Vi vill inte ha "välmenande" men rasistiska ("omvänt" dito) åsiktsförbudslagar.

Vad hände med liberalismen, vad hände med individuellt ansvar? Vad hände med att som svensk folkvald sätta det egna landet i första rummet? Söker exv. Centern regera landet Sverige, till det bästa för Sveriges medborgare, eller har man mer utopiska och vittomfattande ambitioner?

"Självklart har vår integrationspolitik misslyckats i Sverige. Självklart ska vi ta inte sluta ta in invandrare eller flyktingar för det."

Självklart. Håller med helt och hållet. Och eventuella tillgångar som invadring kan tillföra måste förstås tillvaratas bättre. Allt självklarheter. Men de åsikterna är inte det upprörande i bloggposten, i den mån de alls framförs.

"Det mångkulturella samhället" är ingen tillgång! För de flesta är det en mardröm, för andra är det en våt dröm, men det är i vilket fall en dröm. INDIVIDER kan däremot vara en tillgång!

Flyktingar skall självklart släppas in i vårt land, efter att ha identifierats som sådana. Än så länge är det rätt så tryggt här, och än så länge har vi det rätt så bra ställt. Åtminstone jämfört med Afghanistan. Kvalificerad, bevisligen självförsörjande arbetskraft som vi är i behov av är också välkommen efter att ha ansökt om arbetsvisum.

Men det är varken vår moraliska eller internationellt juridiska skyldighet att alltid släppa in vem som helst. Det är på eget bevåg som "vi" (föregående, och tydligen även nuvarande, regering) delar ut permanenta uppehållstillstånd till så gott som alla som har passerat de öppna gränserna. Det är vi som skapar "flykting"-strömmen hit genom vår bidragspolitik och "goda" rykte i det avseendet. Det är vi som bjuder in hela tjocka släkten till kravlös livstidsförsörjning så fort "det ensamkommande flyktingbarnet" Abdul, 23, har smugglat sig in i landet. Det är vi som underkastar oss och vältrar oss i självförakt så att mina iranska kolleger blir förbannade då de en gång ville fly till landet Sverige och börja ett nytt liv i frihet här, inte i en kopia av Iran. Det är våra politiker som tar på sig hijab och springer och gullar i moskéer som säljer hatpropaganda och rekryterar jihadister till Irak och Somalia, dagen efter att Fredens och Toleransens Religion har mördat 3000 människor i ett slag.

Nuvarande massimport av, försörjning av och uppstädning efter (ursprungligen) socialdemokratisk valboskap beräknas kosta mellan ca trettio och åtminstone ett par hundra miljarder per år, netto. Eller nuvarande och nuvarande, detta var beräknat innan en stor del av Iraks befolkning "flydde" över hela Europa för att komma till just Sverige.

Så exakt på vilken punkt, förutom det självklara jag citerade ovan, "håller du fullständigt med Kungsholmscentern"?

Ej heller Göran Johansson, eller för den delen SD vad jag vet (jag är som sagt inte SD:are), har uttalat sig mot det självklara. Ändå kallar Kungsholmscentern GJ:s och Reepalus konstateranden av fakta för "oroande" och börjar svamla om "främlingsfientlighet", för att i nästa andetag börja yra om Sverigedemokraterna!

Det får vara nog nu.

/Stieg H

(som uttalar sig "anonymt" eftersom han inte känner för att skaffa sig ett Google-konto, men signerar med namn för att han numera är egenföretagare och inte kan hindras i karriären av landstinget p.g.a. yppande av icke-socialistiska åsikter.)

Johnny sa...

Det finns ett alternativ, "Övrigt", som du kan klicka i och fylla i ditt namn utan att ha ett Google-konto. Dagens IT-tips...

Centerväljare..? sa...

Stiegs inlägg är bara att applådera.
Jag röstade på Centern senast men Kungsholmscenterns floskler får mig att känna mig en aning ångerköpt.

Anonym sa...

Jag har alltid varit borgelig, har försvarat alliansen otaliga gånger inför vänner samt andra.

Varför? Jag har alltid tyckt att de varit mer realistiska och inte flummat runt hit och dit, men nu orkar jag inte mer. Det här, tillsammans med att kd börjar prata om 30-tal, faciststater och bokbål när ett visst parti uttalar sig negativt om skattefinansierad, pornografisk "konst" ( http://www.flashback.info/leave.php?http://gruegranskar.blogspot.com/2007/11/kd-r-inte-konservativa.html ) gör att jag vägrar stödja er mer!

Andreas sa...

Hmm.. fruktansvärt hög intellektuell nivå här. Men vad väntar man sig av folk som läser GT, hänger på Flashback och stavar våldtäkt med "ck"? Det kanske är dags att frånta pöbeln rösträtten..

Anonym sa...

Återigen väldigt lätt att sitta på er höga hästar i den etniskt rena innerstan i sthlm och slänga moralkakor på oss vanliga medborgare som får ta konsekvenserna av erat
urspårade experiment. Om ni nu tycker mångkulturen är så jäkla underbar
varför tar ni inte och flyttar till
himmelriket i valfri invandrarförort
och sedan sätter era barn i en skola med en majoritet invandrare?
Vad är det som hindrar er?

/M

Dexter sa...

"ny, modern och öppen integrations och migrationspolitik.". Vad är det för nytt med denna politik som har sina rötter i 70-talets migrationsexperiement á la Palme? Dessutom, hur många kamelskötare och taxichaffissar behöver vi egentligen i Sverige?

Anonym sa...

Andreas

Ja du bidrar verkligen själv till den höga intellektuella nivån här genom att föreslå att "pöbeln" fråntas sin rösträtt.

Det luktar 30-tal, bokbål, och stöveltramp om ett sådant förslag, för att uttrycka sig så som ni "intellektuella" brukar göra :-)

/Johan

Andreas sa...

Anonym: Så det luktar inte bokbål och stöveltramp om att skylla alla tillkortakommanden på etniska minoriteter?

Johnny sa...

Det där har jag heller aldrig förstått. Mångkultur är berikande och sååååå underbart. Reinfeldt bor i Täby och Sahlin i Nacka. Oscar Fredriksson får vi förmoda bor på Kungsholmen i Stockholm. Vad är problemet om mångkultur är så underbart? Flytta till förorterna som blomstrar av mångkultur då. Bli rik på kuppen, sälj villan/bostadsrätten i dag medans prisläget fortfarande är gynnsamt och flytta till en hyresrätt i Rinkeby. Då har ni rikedom både i form av mångkultur och pengar efter villan/bostadsrätten. Och ungarna kan integreras i det mångkulturella samhället genom att gå i Rinkebyskolan. Först när en topp-politiker gör det, då tror jag att de innerst inne tror på det... Rinkeby passade väl inte ens Baksi, som med sitt efternamn kanske ändå skulle slippa bli hånad och kallad "jäfla svenne".

Anonym sa...

Andreas.

Vem skyller några tillkortakommanden på etniska minoriteter? Ge mig ett konkret exempel och inte bara floskler.

Själv är jag högutbildad, högavlönad och bor i ett lugnt och skönt område, dit jag har valt att flytta för att slippa mångkulturen. Så gör nästan alla som har råd här i Skåne där jag bor.

Ni "intellektuella" gör likadant men ni vågar inte stå för det. I stället spelar ni "fina människor" som älskar mångkultur. Men flytta till Landskrona eller andra invandrartäta områden, det skulle ni aldrig göra. Dubbelmoral kallas det.

Mitt exempel med stöveltramp var menat som ironi, men sånt fungerar inte överallt....

/Johan

Johnny sa...

Andreas>> Du som antyder att du är så jävla smart, hur tycker du att invandringspolitiken ska se ut då? Ju mer vi tar in, desto mindre rasist. Är det den devisen som gäller för dig? Att andra generationens invandrare gör självmål genom att leva rövare och vara överrepresenterade i brotts-statistiken är väl inget faktum vi kan stå till svars för genom dina fula anklagelser? Och vem säger att det är någon som anklagar etniska minoriteter? Det är väl snarare förd integrationspolitik(eller dess totala avsaknad) som är boven i dramat. Att fortsätta ta emot flyktingar i hundratusental per år utan någon genomtänkt integrationspolitik gynnar väl varken invandrare eller svenskar. Att fortsätta blunda för problemen och importera utanförskap i vansinnes-tempo är enligt mig mer respektlöst än att gå över till en mer restriktiv invandringspolitik. Hur fan kan man ta hit folk i den storleksklassen varje år när man inte kan ge något bra välkomnande?

Anonym sa...

Väl sagt Johan.
Jag befinner mig i en liknande sits, jag tjänar bra nog att jag utan problem kan bo i ett lugnt område, utan stora mängder invandrare, soc-placeringar, osov.

Men det är ett fascinerande fenomen att de som är positivt inställda till massinvandringen är nästan helt uteslutande folk från "fina" områden.

Att sedan politiker som våra vänner C på Kungsholmen sitter och mer eller mindre förnedrar och förolämpar sina väljare(det är som sagt bl.a era väljare som är kritiker, inte bara bonnläppar från småbyar i Skåne) gör ju inte saken bättre.

Och så förfasas våra politiker över att vi har en hög grad av politikerförakt i Sverige...
För en normal människa är det ungefär lika underligt som att man gärna blir förkyld om man går ut naken i vinterkylan.

Grue: Nej, att rösta på SD är inte särskilt aktuellt för mig, det blir nog M även i fortsättningen.
Däremot så hoppas jag i all ärlighet att SD kommer in i riksdagen, om inte annat så bara för att det kanske kan få någon enstaka politiker att vakna ich se verkligheten, något som de helt uppenbarligen inte gör som det ser ut nu.
Vår svenska politikerkår är i sanning patetisk.

//Johan den andre(för att skilja mellan mig och min namne ovan).

Elias sa...

Stöd till dig Oscar! Främlingsfientligheten vi ser här i kommentarerna är ett resultat av sossarnas ta-hand-om-politik. Det tas för givet att flyktingar måste tas om hand av staten istället för klara sig själva genom eget arbete. Följden blir att invandrarna ses som (och blir) en belastning istället för resurser. Vanliga hederliga svenskar har därigenom förvandlats till i det närmaste rasister. Oerhört skrämmande! Det som behövs är en liberal politik! Släpp invandringen fri och avskaffa alla bidrag! Framförallt, avskaffa flyktingpolitiken!

Johnny sa...

Haaaalleluhja!

Anonym sa...

Föresten, jag glömde ju att svara på Andreas inlägg, även om det knappast lär vara värt besväret med tanke på att Andreas verkar vara ungefär lika tolerant som NSF.

Jag skyller inte allt på invandrare eller invandringspolitiken.
Jag konstaterar bara att det är ett problem som är förhållandevis lätt att lösa räknat gentemot problemets storlek.

Anonym sa...

Trubaduren Bernt Staaf sa en gång i tiden att han röstade på centern därför att om kom till makten skulle det bli ett sådant kaos att revolutionen lättare kunde genomföras.
Nåväl, 2010 faller min röst på SD, av ungefär samma skäl.

Johnny sa...

Jag tycker vi ska avskaffa alla länder också... De behövs ju inte när vi nått målet med fri invandring. Då är det ju ungefär samma befolkning i världens alla länder, och världen kan således bestå av en enda stat. Alla blir nöjda och glada och vi får mångkultur i hela världen. Shit, jag borde bli centerpartistisk politiker! : )

Björn sa...

Jag förstår så väl varför alla dessa SD:are som dräller in överallt så fort den här frågan debatteras känner sig ensamma och uteslutna - något de givetvis inte skulle ha känt om de hade representerat den tysta majoritet som de påstår sig representera.

Istället är det hemska pk-människor som tvingar de stackarna att mörka sina ideal, även fast de tydligen är i betryggande majoritet och borde känna stöd av omgivningen för sina val.

På något sätt är argumentationen rätt näpen. 1) De flesta stödjer oss, säger SD. 2) PK-människor är elaka och gör att vi inte vågar framträda, säger de sen. 3) Om PK-folket bara erkände skulle de säga att de tyckte som oss.

Argumentationen förutsätter förstås att det finns en tyst majoritet för det de säger, men de har aldrig lyckats särskilt väl i val - förutom i små orter i Skåne. Med en sådan massiv majoritet bakom sig, borde de givetvis nå åtminstone tre procent i valen. Men det gör de ju inte...

De springer till uttalanden som t.ex. det från Göran Johansson på grund av ett enormt bekräftelsebehov. "Titta, han tycker som oss!", ropar de. "Vi är bra, trots allt!"

Johnny sa...

Björn>> Vi får väl se. Och jag tror vi kan få se redan 2009 eftersom EU-kritiska Junilistan totalt har kapitulerat. : ) 2009 och 2010 kan bli roliga och trevliga årtal.

Anonym sa...

Tänk så bekvämt att hänfalla till lågpannade konspirationsteorier om att det är en handfull sverigedemokrater, "nationalister" och flashbackare som står för lejonparten av kommentarerna här. Då har man kapslat in det farliga i en liten behändig burk som känns lättare att hantera.

Vi andra vet att de här stämningarna ganska väl återspeglar smör-och-bröd-åsikterna hos vanligt folk ute i stugorna. Folk som aldrig hört talas om Flashback och som av tradition och/eller övertygelse röstar på någon av de "sju systrarna", inte Sd. Folk man trodde satt stadigt i PK-maffians grepp tar bladet från munnen och säger vad de tycker om invandringen.

Som någon påpekade ovan är det statistiskt belagt att alliansens väljare i allmänhet och Moderaterna+Centerns i synnerhet vill bromsa invandringen. Det är vad man i alla andra sammanhang skulle kalla en massiv opinion och lyda den istället för att köra huvudet i sanden. Men på ett sätt är det bra att de etablerade partierna lever i villfarelsen att det är en liten klick förvirrade "nationalister" som vill bromsa invandringen, desto större blir kallduschen när det som gömts i snö kommer upp...

Johnny sa...

Kopierar från en tidigare postning på denna blogg: "Vi måste utmana och ifrågasätta den ofta helt felaktiga bild som målas upp av bl.a. Sverigedemokraterna i syfte att vinna politiska poäng genom att utmåla det mångkulturella samhället som ett problem." Följande citat kan givetvis bara tolkas som att man har uppfattningen att det inte existerar några problem med det mångkulturella samhället. Jag vet inte om man skämtar eller om man hånar de som bor i problemområdena. Eller som många andra redan påpekat: att man isolerat sig från problemen.

Petter sa...

Om nu Göran och Irma vågar säga att de vill ha färre invandrare borde väl rimligen ni kunna göra det också, anonyma antihumanister. Stå upp för det ni tycker, såsom motståndarsidan i debatten tycks göra. Jag kan påminna att det förekommer hot gentemot liberala politiker också, inte bara mot de modiga få som vågar trotsa PK-strömmen...

Stieg H:
Stor eloge till dig att du vågar säga ditt namn (med företaget istället för anställningen på spel?). Anledningen till att jag så fullhjärtat stödjer Kungsholmscentern i denna fråga är för att Göran Johanssons utspel känns så genomskinligt. Det var väl egentligen bara en tidsfråga innan de etablerade partierna på allvar skulle försöka ta över SD-väljare, men jag var ganska säker på att det i så fall skulle vara Folkpartiet.

Jag kan förstå människors frustration över den etablerade politikens fullkomliga reträtt inför flyktingfrågan och över de problem som den misslyckade integrationen lett till. Att sedan därifrån gå och vurma över någon specifik "svensk kultur" är inget annat än rädsla och främlingsfientlighet. Den svenska kulturen förändras ständigt, precis som bilden av vad det innebär att vara "svensk". Självklart skall vi inte tolerera annat än en fullkomlig, sekulär demokrati med yttrandefrihet till alla; men om Muhammed råkar vara vanligare namn än Anders rör inte mig ryggen.

/Petter Thorin

Tony the Tiger sa...

"Själv är jag högutbildad, högavlönad och bor i ett lugnt och skönt område, dit jag har valt att flytta för att slippa mångkulturen. Så gör nästan alla som har råd här i Skåne där jag bor."

...inklusive de politiker som tagit fram denna politik...

Magnus Persson sa...

"Följande citat kan givetvis bara tolkas som att man har uppfattningen att det inte existerar några problem med det mångkulturella samhället."

Johnny: Vi förnekar inte att det finns problem idag, men det sätt du skriver förutsätter att vi delar din problemformulering. Om du inte redan märkt det: Det gör vi inte. Det finns mängder av problem i Sverige idag, även sådana som har med anlända flyktingar att göra.

Saken är bara det att jag varken håller med dig om orsak eller bästa lösning till dessa problem. Orsaken är till största delen att de flyktingar som kommit satts direkt i ett utanförskap; och lösningen är att bryta detta problem, inte att stoppa invandringen.

För att ytterligare visa på ditt felresonemang: om det vore mångkulturen som sådan som är anledningen till problemen, borde inte liknande problem dyka upp i alla mångkulturella miljöer, oavsett vem som representerar respektive kultur?

Exempelvis kan jag inte se de problem du refererar i inom bland annat forskarvärlden, där det är mer undantag än regel att kulturer inte blandas...

Johnny sa...

magnus persson>> Detta gillar jag bäst: "och lösningen är att bryta detta problem". Men det är ju en floskel som etablissemanget har kört med hela tiden. Snälla Magnus, det sa du och alla etablerade riksdagspartier inför valet 2002 och inför valet 2006 och inför alla val dessförinnan. Men det blir aldrig bättre. Inse det eller fortsätt försämra. Men kalla inte sd för rasister, det kan ni kalla er själva som kommer fortsätta att försämra människors förutsättningar i problemområdena. Jag vet faktiskt inte hur mycket våld vi ska ha på våra gator innan ni begriper hur oerhört naiva ni är. Det brukar bita på folk först när nära och kära blir drabbade på något sätt. Lycka till med drömmen om att vända utvecklingen och samtidigt ta emot 100 000 flyktingar per år.

Grue sa...

Johan den andre/ Jag förstår din position - inte minst därför att jag till rätt nyligen befann mig i den själv. Men efter att ha tagit mer och mer del av vidden av katastrofen och efter en hel del funderande och självrannsakan har jag tagit steget över till Sd.

Beakta följande t ex: Malmö har fler än tre ggr så många våldsbrott än Köpenhamn per capita. Det är till stor del Pias och DF:s förtjänst. Det kan bli verklighet i Sverige också - men då måste folk som du verkligen ta steget över och rösta på Sd.

Ska skriva en artikel om det här med att rösta på Sd eller ej som invandringskritiker men orkar inte ikväll. Titta gärna in på bloggen imorgon; jag skriver delvis för dig:)

http://gruegranskar.blogspot.com/

Magnus Persson sa...

Johnny: Påstå inte saker som du inte vet stämmer, det är en mycket oärlig debattaktik! I själva verket sa jag inte så mycket alls i valrörelsen 2002, mitt deltagande då var ytterst begränsat pga jobb och studier.

Och vad gäller lösningarna: De lösningar som Centerpartiet propagerar för (att inte sätta invandrare och flyktingar i bidragsberoende i åratal det första som händer när de kommer hit, istället för att de får en chans att bidra så fort som möjligt), är det ännu inte någon som vågat prova. Särskilt inte Socialdemokraterna. Sverigedemokraterna är knappast de enda som kritiserar dagens sossestämplade integrationspolitik. Skillnaden är bara att Centerpartiet framför kritiken från diametralt motsatt håll...

PS. Jag kallar rasister för rasister oavsett vad de kallar sig själva, och det kommer du inte kunna komma att ändra på. Nu fattar jag i och för sig inte vad det är svar på mitt debattinlägg. Jag använde nämligen inte det ordet. Kände du dig träffad per default, bara för att jag inte gillade det du sa och argumenterade emot?

Johnny sa...

magnus persson>> "Påstå inte saker som du inte vet stämmer, det är en mycket oärlig debattaktik! I själva verket sa jag inte så mycket alls i valrörelsen 2002, mitt deltagande då var ytterst begränsat pga jobb och studier." OK, här hänger vi upp oss på småsaker och kallar det för stora saker som "oärlig debattaktik". Min poäng var att du förmodligen alltid haft den inställningen. Har du inte alltid haft den inställningen ber jag om ursäkt, din lösning tidigare var månne en mer restriktiv invandringspolitik? : ) Sedan vet jag ju inte ens hur gammal du är som ett exempel, vilket givetvis spelar in.

"att inte sätta invandrare och flyktingar i bidragsberoende i åratal det första som händer när de kommer hit, istället för att de får en chans att bidra så fort som möjligt" Det tror jag både du och jag och alla andra människor i detta land är överens om. Dock saknar jag information om HUR detta skulle gå till. I synnerhet om man fortsätter bedriva massinvandring. Jag kan också säga att problemen på alla krig i världen är att skapa fred utan att ange HUR.

"Kände du dig träffad per default" Ja, det skulle man minst sagt kunna säga. Skulle kunna ange hur många källor som helst som styrker den känslan. : ) Bl a så är ju hela etablissemangets taktik, vad det verkar, att vifta utan debatten om invandringens konsekvenser och kostnader genom att anklaga människor med avvikande åsikter för inneordet "främlingsfientlig".

Magnus Persson sa...

"Dock saknar jag information om HUR detta skulle gå till."

En bra början vore att sluta ge dem arbetsförbud i flera år när de kommer hit. En andra vore att minska den samhällsidé dagens svenska samhälle bygger på och som både "ursvenskar" och invandrade fastnat i: att så många förväntas försörjas genom bidrag och inte eget arbete. Slutligen är det faktum att Sverige nästan uteslutande släppt in flyktingar säkerligen en bidragande orsak, även om det var många som invandrade även under 50- och 60-talen så fanns det inte alls lika mycket problem. Det kan ha något att göra med att många av de som kom var arbetskraftsinvandrande och inte flyktingar...

Angående om du känner dig som en rasist när jag skriver ett inlägg som inte använder ordet ifråga (inte heller "främlingsfientlighet"!), så är den enda slutledning jag kan dra att dina anledningar att förneka att du är rasist förmodligen inte är särskilt starka.

Jag kan knappast heller förklaras vara del av etablissemanget - jag debatterar som privatperson. Tvärtom mot vad du säger har jag inget emot att debattera de frågor du nämner - men till skillnad från dig så tror jag inte att alla problem är invandrarnas fel.

Nä, jag får önska en god natt! Dags att sova, en dag imorgon också.

Juhani Taipale Södertälje sa...

Problemet är inte invandrarnas. Problemet är alla överambitiösa flyktingkramare som själva bor i fina områden utan flytktingar.

Det största problemet är egentligen den otroliga strutspolitiken och det faktum att man kan inte flytta en stor massa människor från ett ställe till ett annat och tro att alla ska acceptera det. Problemet vore exakt detsamma om en halv miljon PK-svenskar flyttade till bagdad under kort tid.

Invandring och integration har fungerat genom tiderna pga av att det skett smått under lång tid. Särskilt när det gäller mellan samhällen som ligger kulturellt långt ifrån varandra. Oj, nu sade jag det man inte får säga: Människor är olika ;o

Jag är från Finland och kom hit under 60-talet och jag håller inte med om att det gick helt smärtfritt för mig som invandrare. Vi fick stå ut med främlingsfientlighet vi också, men det var bara och bita ihop och ge svenskarna tid. Framförallt så anpassade vi oss efter omständigheterna. På den tiden fanns inte så många främlingkramare som gjorde allt åt oss, då fick man självförtroende av att man hade klarat av saker och ting själv utan hjälp från någon annan.

Visst det fanns arbete, det är en skillnad som gjorde det enklare för båda parter. Erkännes. Men ska man låta "medmänsklighet" styra in absurdum? Särskilt när man ser att denna medmänsklighet ställer till problem?
Ska man tro PKiterna så skulle flyktingarna ha mått bättre av att stanna hemma eftersom övriga svenskar som inte håller med PKmodet (även många invandrare märk väl) per automatik är rasister.

Platinaapa sa...

Tröttsamt med alla dessa idealister som är så benägna att sälja ut framtida generationer pga sina egna värderingar, skitsamma om det är djävulen och hans moster som kommer hit.

Självfallet finns det "bra invandrare", problemet är dock det att det finns många dåliga också. Många utnyttjar våra bidragssystem, system som är baserade på ärlighet och en moral, som en del invandrare saknar. Sedan har vi den ökade brottsligheten och den ökade rasismen gentemot våra unga. Dags att vakna upp Sverige, det här går inte längre!

Johnny sa...

magnus persson>> "till skillnad från dig så tror jag inte att alla problem är invandrarnas fel."

Jag får kopiera vad jag skrivit i ett tidigare inlägg som svar på beskyllningen: "Och vem säger att det är någon som anklagar etniska minoriteter? Det är väl snarare förd integrationspolitik(eller dess totala avsaknad) som är boven i dramat. Att fortsätta ta emot flyktingar i hundratusental per år utan någon genomtänkt integrationspolitik gynnar väl varken invandrare eller svenskar. Att fortsätta blunda för problemen och importera utanförskap i vansinnes-tempo är enligt mig mer respektlöst än att gå över till en mer restriktiv invandringspolitik. Hur fan kan man ta hit folk i den storleksklassen varje år när man inte kan ge något bra välkomnande?"

magnus persson säger: "Angående om du känner dig som en rasist när jag skriver ett inlägg som inte använder ordet ifråga (inte heller "främlingsfientlighet"!), så är den enda slutledning jag kan dra att dina anledningar att förneka att du är rasist förmodligen inte är särskilt starka." Och denna begåvade slutledning som du drar är inte ens värd att kommentera, men gör det ändå. Du verkar inte förstå vad det handlar om? Visst är du en individ, etablissemanget hör och häpna består av individer. Du får anses företräda ett etablerat riksdagsparti då du är centerpartist. Om du har svårt att förstå varför jag per default kan känna mig anklagad så har du nog inte läst en dags- eller kvällstidning de senaste tio åren och uppmärksammat debatt-klimatet så fort sd varit på tapeten. Men du antyder att du skulle vara en god debattör som är beredd att ändra på den förutfattade meningen. Det välkomnar jag! Du ska ha all heder!

Anonym sa...

Har inte följt hela debatten, men jag tycker det är intressant att både Kungsholmscentern (inklusive anhängare) och deras motståndare i debatten hävdar att de har väljarna på sin sida. Jag tror faktiskt att båda sidor har fel. De flesta "vanliga" väljare befinner sig någonstans mittemellan.

Som jag ser det, accepterar de flesta i Sverige mångkultur och att Sverige ligger i överkant när det gäller invandring. Däremot får jag intrycket att många oroas över att invandringen till Sverige (för tillfället) är så mycket större än till andra jämförbara länder. Varför tar inte andra länder sitt ansvar?

Många känner nog också en oro för att de svenska traditionerna inte riktigt får någon plats i det mångkulturella samhället (stopp för skolavslutningar i kyrkan, stopp för adventsljusstakar, stopp för fläskkött på dagis i Malmö, etc). Det är väl ändå rätt rimligt att den svenska kulturen är en av kulturerna i det mångkulturella Sverige?

Vad sedan folk tycker om just Göran Johanssons (s) förslag har jag svårare att bedöma. Jag tycker själv att han går för långt, är för drastiskt, samt att förslagen är tveksama ur ett moraliskt och ett juridiskt perspektiv.

Vill vi slippa sd i riksdagen 2010 måste vi dock börja tänka i delvis nya banor. Därför kan Göran Johanssons (s) förslag, trots att jag inte ställer upp på dem, vara en viktig vitamininjektion i debatten. Det är också rent generellt viktigt att politiker lyssnar på sina väljare, annars är risken stor att det sitter sd:are i riksdagen 2010.

Vad jag heter spelar ingen roll. Mitt inlägg kan knappast ses som kontroversiellt, så det är inte av den anledningen jag väljer att vara anonym.

Anonym sa...

Lätt att sitta på Kungsholmen och gilla massinvandring. Ni är välkomna ut till bl.a Västerort Husby mm och ta en titt på verkligheten. Själv har jag och min familj bott i Husby sedan 1974 och sett en omvandling från en fin förort till en man inte vågar sig ut i efter 18:00.

Calle Ettergren sa...

Innan jag går och lägger mig ikväll kommer jag tacka min skapare att jag inte röstade på Centern eller något annat PK-parti. För maken till nötter är svåra att hitta. Det finns tydligen bara två lägen för den politiska eliten, berlinmur eller obergränsad massinvandring (uppbyggd kring flyktingsmugglare och falska papper). Att Sverige inom europa allmer framstår som en förhånad exterem i all sin massinvandringspolitik blir alltmer uppenbart. Allt med måtta, kära centernötter, det gäller även massinvandring.

Calle Etterberg sa...

För övrigt lär vi nog under överskådlig framtid få ge bidrag till alla de berikare som tar sig hit. Om inte, lär vi se en brottslighet som stiger till oanade höjder. Men det är kanske det samhälle ni centernyliberaler suktar efter?

Kungsholmscentern sa...

Jag instämmer, tack och lov att Calle Ettergren inte röstade på centerpartiet.

Tack också alla ni med främlingsfientliga åsikter som lovat att inte göra detta det känns befriande att ni inte ser oss som ett parti i er smak!

Kungsholmscentern sa...

Förlåt jag menade givetvis Calle Etterberg.

Kungsholmscentern sa...

Eller...

det är svårt att skilja personer åt när de har både snarlika namn och IP-nummer....

För att inte tala om alla kollektivboende anonyma personer som delar dator med varandra....

Tony the Tiger sa...

Kungsholmscentern:

"Tack också alla ni med främlingsfientliga åsikter som lovat att inte göra detta det känns befriande att ni inte ser oss som ett parti i er smak!"

Läste igenom alla kommentarer igen och jag tycker du gör det för lätt att avfärda inläggen som en utslag för främlingsfientlighet. Snarare är det mer uppenbart att inläggen berör kritik av den rådande *politiken* från de etablerade partiernas sida.

Jag är själv liberal och skulle som sagt aldrig någonsin rösta på SD eller liknande partier. Men att kalla folk här för "rasister" och "främlingsfientliga" när de kritiserar integrations- och invandringspolitiken visar på en oförmåga - ja, ovilja! - att ta till sig kärnan i de mer seriösa skribenternas argument. Och det är sorgligt, inte minst för att det kommer bidra till att SD faktiskt kommer in i riksdagen. Och det är knappast något som centern eller något annat nuvarande riksdagsparti vill.

Elias sa...

Tony: Det *är* främlingfientlighet som uppvisas. När man ser inflyttade människor som problem (bidragstagare) istället för möjligheter (arbetare), då är man fördomsfull. De allra flesta människor kan och vill arbeta och försörja sig själva, det gäller bara att låta bli att förbjuda dem och låsa fast dem i bidragsberoende! Som sagt, felet är sossepolitiken.

Anonym sa...

Elias, du gör precis vad du anklagar andra för att göra.
Du drar en stor grupp människor över en kam.

Jag har inget emot invandrare, det skulle göra både mitt familjeliv och mitt sociala umgänge ganska problematiskt.

Jag är bara mot den vettlösa invandringspolitiken som förs, där Sverige helt enkelt tar åt sig för mycket.
Det är inte invandringen som är ett problem i mina ögon, det är mängden.

Sen ett annat relaterat problem är ju just politikernas totala oförmåga att se verkligheten, och deras vilja att med näst intill fascistoida metoder vilja tysta alla åsikter som inte är politiskt korrekta.
Svenska flaggor på akolavslutningar är kränkande.
Vara skeptisk till invandringspolitiken är rasistiskt.
Tycka att en burqa kanske inte passar sig på vissa arbetsplatser är förtryck.
Osov.

Jag tvivlar på att jag någonsin kommer att få se en sansad debatt runt det här problemet eftersom politiker gör allt de någonsin kan för att sopa alla åsikter som inte stämmer överens med deras PK-norm under mattan.

Vilka tjänar på det? SD såklart.
Vad tror CpK att folk som bor i t.ex problemtyngda förorter händer när de sitter på Kungsholmen och säger att det inte finns något problem, och om det mot förmodan finns ett så är det absolut inte politikernas fel?
För en människa med lite slutledningsförmåga är det lätt att se varför SD är på frammarsch, våra politiker o andra sidan tar sig för pannan och drar slutsatsen att det är ett gäng obildade lantisar som röstar på SD.

Om någon skulle tycka att mina inlägg luktar politikerförakt så är det korrekt.
Sverige har nog en av de mest patetiska politikerkårerna här i världen, vilket nog i mångt och mycket har att göra med att politiker överlag aldrig har haft kontakt med sina väljare.
De "växer upp" i ungdomsförbund, studerar på sin höjd något flummigt samhällsprogram på gymnasiet, och hamnar till slut inom moderpartiet, helt utan att ha haft någon kontakt med den riktiga världen.

Anonym sa...

Inlägget ovan var från Johan den andre föresten.
Och nej, jag delar inte bostad med någon.

//Johan den andre.

Kungsholmscentern sa...

Oj nu tror jag även att Johan den andre gjorde sig skyldig till en ganska grov generalisering avseende politiker....

Själv har jag omfattande erfarenhet av att träffa och umgås med invandrare och flyktingar även om jag för tillfället bor på Kungsholmen. Jag har aldrig varit avlönad av partiet utan är fritidspolitiker. Jag började engagera mig politiskt i 30 års åldern och har inte varit med i ungdomsförbundet.

Dessutom har jag i mina inlägg inte förnekat att det finns problem, tvärtom så är det ju just därför som jag är så aktiv i dessa frågor. Jag har även lämnat en hel del synpunkter på vad som måste göras.

Oscar Fredriksson

Kungsholmscentern sa...

Angående jobb och utbildning så har jag en juristexamen samt en fil.kand i beteendevetenskap och filosofi. Till vardags så arbetar jag med regelförenklingsfrågor på Verket för Näringslivsutveckling, målet med detta arbete är att underlätta regelverket och minska företagens administrativa börda (byråkrati) för att det skall bli enklare och mer lönsamt att driva företag.

Vad har du själv för bakgrund, jobb och utbildning?

/Oscar

Anonym sa...

Hejsan Oscar.

"Själv har jag omfattande erfarenhet av att träffa och umgås med invandrare och flyktingar"
Även från de mer problematiska områdena i Sverige?
Dvs inte flyktingförläggningar och dylikt, utan områdena där själva integrationen rent praktiskt (inte)sker?
Törs man fråga var du t.ex gick i gymnasiet?

"och har inte varit med i ungdomsförbundet."
All heder till dig för det.

"fil.kand i beteendevetenskap och filosofi."
Lite rätt träffade jag ju då även i ditt fall ;)
Halvt om halvt skämtsamt menat.

"Vad har du själv för bakgrund, jobb och utbildning?"
Bakgrund, tja en överlag ganska tråkig bakgrund.
Övre mellanklass kan man nog påstå att min familj tillhör, om man nu ska dela in folk så, rest runt en hel del med föräldrarna, gått i lugna skolor fram till gymnasiet, osov.
Allt som allt en ganska idyllisk uppväxt.

Jobb och utbildning inom IT-sektorn, även om större delen av min formella utbildning inom IT har kommit via jobbet, då skolan inte riktigt hade fått upp ögonen för IT under min skoltid.

För övrigt får jag lycka dig till i ditt arbete, det är sannerligen något som behövs(byrokratin bakom att starta företag har jag själv fått utstå när jag och ett par vänner skulle starta företag en gång i tiden).

Kungsholmscentern sa...

Jag gick på gymnasiet i Katrineholm av alla ställen...

Men nog talat om mig och åter till de politiska barriakderna! ;)

Dr Calle Ettersten sa...

Oscar, vilket invandrarantal är för mycket enligt dig? För vad du än tjatar om ditt jobbmantra, så finns det en siffra, ett antal, som helt enkelt är för hög. Även om du inte är värsta mattesnillet, så borde du kunna föreställa dig var den nivån ligger. Jag vill ha din uppskattade siffra, och inga floskler nu.

Calle Etterboll sa...

Elias´, du tramsar, så nyliberal du är. Kommer det ett stort antal flyktingar i en aldrig sinande ström borde man lätt kunna inse att man får problem. Jag tycker inte det är rättvist att avfärda alla de som är oroade. Varken du eller någon annan vet vart denna stig leder. Vi borde få hävda någon sorts försiktighetsprincip här. Massinvandringen finns ju inte för att den är önskad av svenska politiker,alltså ingen medveten politik, men den frodas pga ryggradslösheten hos desamma. För när politikern kommer hem från partisammanträdet lär det nog höras många stånkningar om massinflödet och de problem det genererar.

Åsa sa...

Frågan är väl om det är invandrarna det är "fel på" eller att det finns "stora områden med personer som lever i de undre samhällskikten och som känner ett stort utanförskap, bland annat för att dom inte kan få jobb med de något överambitiösa regler vi har i Sverige idag?"

(Jag tror på utanförskap, mindre ekonomiska tillgångar och en uppgivenhet inför framtiden, oavsett bakgrund rent kulturellt eller etniskt.)

När det dessutom är så att man inte måste per se ta ett jobb utan kan gå på bidrag blir det ännu mer konstigt.

Sen blir det lite dubbelmoral när man då, som regeringen gjort nu, gör det svårare att få bidrag utan att jobba men samtidigt påstås att det "är mot svenskar" när samma person precis innan sagt att "dom är bara här och tar våra pengar". Så då blir det ju så att man är emot alla invandrare även om det finns så många personer som inte har sina rötter i Sverige men som ändå inte (sic!) parasiterar.

Saken är för mig kristallklar, om vi inte erkänner att vi varit naiva i vår invandringspolitik då det de facto finns personer som utnyttjar systemet (på samma sätt som det finns svenskar som utnyttjar systemet) och att vi måste ta tag i det hela och diskutera VAD vi ska göra för att LÖSA den situtation som uppstått, kommer vi hamna i den här geggiga "du är rasist och jag lyssnar inte på dig" vs "du är jävla multikultikramare". Och det löser ju ingenting alls.

Varför inte erkänna att de invandrare som kommer till Sverige och anpassar sig, får ett jobb och som lär sig svenska inte har samma svårighet att integreras och bli en del av vårt fina land?! Frågan kommer väl då snarare att bli, hur gör vi för att vi ska kunna integrera de som kommer hit och kanske, eller snarare mest troligt, betyder det att vi måste göra om vår invandringspolitik och försöka bryta den här negativa trenden som växt fram de senaste 15 åren...

Kungsholmscentern sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kungsholmscentern sa...

Bra resonerande inlägg från Åsa.

Bidragsberoende är dåligt både för den enskilde som för samhället och detta oberoende av om man är född och uppvuxen i Sverige eller om man flytt eller invandrat hit av andra skäl.

På samma sätt är bidragsfusk och annan brottslighet ett samhällsproblem som måste hanteras.

När man dock väljer att identifiera en viss grupp som orsak till dessa problem är man enligt min mening ute på mycket farlig mark och det finns historiska exempel på hur illa det kan gå (bl.a. Nazismen i Tyskland och Kulturrevolutionen i Kina för att nämna några exempel).

Att den svenska integrationspolitiken är ett katastrofalt misslyckande tror jag att vi alla är eniga om och här bär både tidigare socialdemokratiska som borgerliga regeringar ett ansvar. Jag hoppas dock att den nuvarande alliansregeringen kommer att ta tag i dessa frågor och jag tycker mig även se positiva tecken på detta, vilket jag skrivit om i inlägget ovan under rubriken: Alliansregeringen rör sig i rätt riktning.

/Oscar

Tony the Tiger sa...

"Att den svenska integrationspolitiken är ett katastrofalt misslyckande tror jag att vi alla är eniga om."

Bra. Hur ser du då på den, i mitt tycke rätt logiska följdfråga:

- Är det inte mer humanistiskt att se till att de invandrare i utanförskap som redan bor i Sverige får ett drägligt liv, INNAN man tar in ytterligare tusentals människor som även de hamnar i precis samma situation i GBG/Malmö/Södertälje pga den havererade integrationspolitiken?

Med andra ord - vad har centern konkret för förslag och program för att dessa människor blir integrerade (arbete, språk, minskat bidragstagande, etc)?

En annan variant: eftersom centern inte vill minska invandringen, vad har centern konkret för förslag och program för att de redan i Sverige boende invandrarna blir integrerade, SAMTIDIGT som vårt land fortsätter att på kort tid (årligen) fortsätter att ta in tiotusentals nya människor?

Jag är själv liberal som sagt, även om jag inte röstat på C. Jag har dock flera vänner som röstar på centern, och även för dem är integrationsfrågan viktig för vem de ska rösta på 2010. Och det vore bra om Kungsholmscentern eller andra centerbloggare kunde ge utförliga svar på ovanstående frågor.

Leo Sundberg sa...

Ja, vilken värld lever dessa liberaler i egentligen? Till skillnad från de flesta av skribenterna tror jag inte alls att det handlar om okunskap om de sociala problemen som finns i ghettona. Det handlar om pengar.

Med en fri invandring ökar utbudet av arbetskraft stort, och lönerna sjunker som en följd. Utbud och efterfrågan - helt enkelt. När en halv miljon irakier har klivit av båtar, plan, lastbilar med mera så står de där utanför grindarna. Hungriga och många. Med sänkt a-kassa, och slopade socialbidrag (bort med sossepolitiken) jobbar de mer än gärna för 45 kronor i timmen för jobb som svenskar hade för över en hundralapp. Aktiebolagen gör rekordvinster och guldregnet faller över innerstadens överklass. Vilka som betalar? Inhemsk arbetarklass, som får leva med lägre löner.

Centern vet mycket väl vad fan de håller på med. De är inte dumma, tvärtom.

Men när de använder all rosenskimrande retorik, har jag bara en sak att säga: egenintresset ljuger aldrig!

Anonym sa...

Appropå att egenintresset aldrig ljuger...

Varför vill du så tydligt hävda att invandring är ett hot mot svenska arbetare?

Jar du din hemvist inom LO, SAP eller vänsterpartiet...

Ernst K sa...

@ Kungsholmscentern

Bra jobbat, till sist så uppfylldes Godwins lag

http://sv.wikipedia.org/wiki/Godwins_lag

Anonym sa...

Kungsholmscentern

Vi består av fler personer än Oskar Fredriksson Vi tävlar absolut inte om att vara den "godaste" människan. Min uppfattning av verkligheten och vad vi ska göra med invandringen i framtiden, är inte riktigt färdig formulerad. Alla inlägg är intressanta att läsa och KREATIVA lösningar är välkommna.

Lotta Nordfeldt vice ordförande kungsholmscentern

Tony the Tiger sa...

Kungsholmscentern:

"Vi består av fler personer än Oskar Fredriksson Vi tävlar absolut inte om att vara den "godaste" människan. Min uppfattning av verkligheten och vad vi ska göra med invandringen i framtiden, är inte riktigt färdig formulerad. Alla inlägg är intressanta att läsa och KREATIVA lösningar är välkommna."

Nu blir jag verkligen förbryllad. Om jag förstått er rätt säger ni:

1. Invandrings- och integrationspolitken HAR havererat.

2. Ni har ingen egen politik i frågan färdigt formulerad.

3. Trots detta tycker ni det alltså är bra att fortsätta ha en frikostig och generös politik i frågan.

Hur går detta ihop?

Ersätt integration/invandringsfrågan i punkt 1 med vilken annan sakfråga som helst (vård, skola, skattepolitik, arbetslöshet, osv) och ni hade framstått som fruktansvärt oseriösa. För det är ju det ni gör i detta fall också.

Leo Sundberg sa...

Som svar frågan: jag är faktisk (eller var: tills övertiden på jobbet blev för mycket) aktiv sosse.

Calle sa...

Ocar Fredrikson är en verklighetsfrånvänd extremist som försöker få det till att hans egna nyliberala åsikter är mainstream - vilket de förvisso är, men bara inom den politiska nomenklaturan.

Tony the Tiger sa...

Kan någon från kungsholmencentern svara på mitt inlägg den 3:e december?

Kungsholmscentern sa...

Till Tony,

Centerpartiets inställning i frågor som rör integrations, arbetsmarknads och migrationspolitik finns tydligt fastslagna i de stämmobeslut som vi fattade tidigare under hösten. Dessa ställningstagande är partiets linje när det gäller den politiska inriktningen. Varje enskild medlem kan dock med utgångspunkt från desssa ställningstagande välja att betona olika delar av vår politik och alla kanske inte håller med om allt men partiets grundinställning i dessa frågor framgår dock av hemsidan www.centerpartiet.se och om du klickar på riksstämmoikonen på högersidan av skärmen får du länkar till våra ställningstaganden inom oilka politikområden.

Mvh
Oscar

Anonym sa...

Nu har det gått ett år sedan den sista kommentaren blev skriven, då röstade jag på S nu förstår jag varför SD eller ND måste få min röst 2010