På stadsdelens hemsida hittar du allt material inför våra möten i stadsdelsnämnden.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på mail, Facebook eller skriv direkt på bloggen!

OBS! Klicka här för att komma till vår nya blogg

söndag 25 november 2007

Partiretorik utan substans

Mona Sahlin skriver idag på DN-debatt ett högröstat inlägg osande av partiretorik. Inlägget påminner om en kolumn i tidningen Kommunalarbetaren som jag läste och kommenterade nyligen, båda dessa inlägg saluför i ett uppskruvat tonläge gammal vanlig vänsterretorik där man helt bortser från någon som helst mer nyanserad omvärldsanalys av vad alliansregeringen faktiskt presterat i politiska reformer under mandatperiodens första år. PJ Anders Linder har även ett läsvärt inlägg i SvD där han raljerar med Sahlins skygglappsretorik. Även Federley har ett bra inlägg där han sakligt redovisar varför Mona är så arg.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man måste se samhällsutvecklingen i ett längre perspektiv. Det riktas massiv kritik mot Alliansen. Dock utan många sakliga argument. Det är bara en “känsla”, som underblåses av hatfulla t.ex Mona Sahlin. Hon bara vräker ur sig, och tydligen köper mga den förvirrade antipatin. Låt oss diskutera och vara nogranna med att vara sakliga. Då finns det en chans att Alliansen får sitta kvar, mycket välförtjänt. Det är människor som är nogranna med att veta vad dom säger i sakfrågan. Vi behöver inte nån mobb i Sverige. Min privata åsikt är att politiker som inte bryr sig om dom smutskastar andra, definitivt inte har i politiken att göra(eller i nåt annat ansvarsfullt arbete).

eva person sa...

Det värsta med Alliansen är att man i hemlighet vill leda oss in i Nato, ta bort vår neutralitet och självständighet och göra Sverige till en måltavla i en stormaktskonflikt. Samma hemlighetsmakeri var det innan valet beträffande borttagandet av förmögenhetsskatten och sänkt a-kasseersättningen.
Försöks görs att införa en stalinistisk arbetsmarknadsmodell då man vill förflytta människor till bestämda orter
"Frihet är det bästa ting" men inte genom Alliansens politik som leder till frihet - läs mycket pengar- för A-laget och ofrihet tvång och litet pengar för de mindre väl lottade.

Kungsholmscentern sa...

Denna okontrollerade hatreotorik mot alliansen där man torgför påståenden utan någon som helst förankring i verkligheten är beklaglig. Om du nu hatar alliansen så mycket borde du kanske försöka fokusera på vilka alternativ som finns för att på detta sätt försöka bidra till en något mer konstruktiv debatt?

På vilket sätt menar du exempelvis att alliansens politik varit hemlig? Vad jag minns så fanns alla större reformer som genomförts med i allianspartiernas valmaterial redan innan valet för att väljarna skulle kunna ta ställning. Något sådant har ingen tidigare sosseregering vågat göra...

Anonym sa...

Ja eva person, vadan denna misstänksamhet. Jag tycker det är sossar som inte är öppna, och då dömer man Alliansen med samma mått eftersom man tror att dom har samma taktik.