På stadsdelens hemsida hittar du allt material inför våra möten i stadsdelsnämnden.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på mail, Facebook eller skriv direkt på bloggen!

OBS! Klicka här för att komma till vår nya blogg

onsdag 19 december 2007

Behöver Sverige världen?

Med anledning av EG-domstolens dom och de olika mer eller mindre främlingsfientliga uttalanden som först fram i debatten under senare tid finns anledning att fråga sig var gränsen går för den svenska självgodheten och det egna navelskådandet. Har världen utanför våra gränser verkligen ingenting att tillföra? Är det bästa att gå på Lars Ohlys linje och sluta oss för omvärlden likt en övervintrad kommunistdiktatur? Ett bra inlägg av Maria Abrahamsson som kommenterar den pågående debatten finns på SvD och frågan finns även med på DN:s ledarsida och i Sydsvenskan samt i ytterligare inlägg 1 och 2 på SvD.

I Vellinge tror man fortfarande inte att personer från andra länder har något att tillföra det egna samhället. Vid sidan av den människosyn detta är ett uttryck för undrar man om de har studerat den egna demografiska utvecklingen under kommande år? Jag vet inte hur läget är i Vellinge men i Sverige och övriga västeuropa så kommer en ökad invandring av personer som vill bo och areta i Sverige att vara nödvändigt för att bibehålla en god tillväxt och för att kunna upprätthålla våra välfärdssystem. Jag har sagt det förr men säger det igen - Invandringen utgör en stor tillgång för Sverige, om ni inte tror mig så ta del av den mängd aktuella rapporter som finns i ämnet exempelvis från Nutek.

Inom centerpartiet har vi i våra stämmobeslut tydligt tagit ställning för att vi tror på ett öppet samhälle och att vi behöver öka samarbetet över gränserna. Vi har även på ett tydligt sätt kopplat samman frågor som rör migration, integration, jobb och företagande vilket ger oss möjlighet till ett frontalangrepp på främlingsfientligheten var den än må visa sig… Denna fråga var även temat för mitt tidigare inlägg under rubriken Fel fokus i Migrationspolitiken som finns återgivet nedan. Förhoppningsvis kan den intensiva debatten med anledning av EG-domstolens dom leda till en ordentlig diskussion kring säväl svensk arbetsrätt som det relaterade migrations och integrationsfrågorna.

3 kommentarer:

LArs sa...

Vänta här nu...
Om invandringen är en tillgång varför säger kommunalråden i Göteborg, Malmö, Helsingborg och Landskrona att dom inte har råd att ta emot flyktingar längre? Dessa kommuner borde ju vara Sveriges rikaste med alla dessa tillgångar.
I går publicerades i Sydsvenskan att Vellinges invånvare var Sveriges mest nöjda. Man undrar onekligen.

Mats sa...

Om man ska tro alla kommentarer och artiklar som uppenbarligen är snabbt framskrivna i återhållen vrede, ligger det till så här:

Sverige är bäst i världen.
Världen behöver Sverige men Sverige behöver inte världen.
Bara den svenska modellen fungerar. Tysklands 90 miljoner invånare lönedumpas. Likaså frankrikes och englands 78 miljoner invånare.

Slutsatsen blir att Sverige omedelbart måste lämna EU och bli ett nytt Nordkorea så att vi får göra precis som vi vill. För Sverige behöver inte omvärlden.

Anonym sa...

Du är inte den förste och ende att bli twinglad till artikeln om Vellinge. Följande var först vid 18-tiden igår. Efter att cirka 60 personer hittat till den bloggposten via Sydsvenskan tog Sydsvenskan bort twinglylänken till denna bloggpost. Sydsvenskan censurerar alltså vad bloggare får tycka. Sedan låtsas Sydsvenskan att bara din länk är twinglad. Finns ingen anledning att prenumerera på en tidning som Censurerar. Bojkotta Sydsvenskan, annars havererar den Skånes inflyttningspolitik med sin propaganda och censur:


http://kristnatblog.blogspot.com/2007/12/kloka-vellinge_18.html