På stadsdelens hemsida hittar du allt material inför våra möten i stadsdelsnämnden.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på mail, Facebook eller skriv direkt på bloggen!

OBS! Klicka här för att komma till vår nya blogg

lördag 1 december 2007

Fortsatt Kallbadhusdebatt?

Kungshomscenterna har tidigare på denna blogg och även i massmedia och genom öppna möten med engagerade Kungsholmsbor framfört förslag på en placering i Ulvsundasjön skulle kunna bidra positivt till den nya och spännande stadsdel som nu växer fram på nordvästra Kungsholmen. När vi nu kan konstatera att det inte blir något Kallbadhus i Riddarfjärden kanske vårt förslag på alterntiv placering åter kommer att segla upp i debatten? Så här skrev DN om förslaget tidigare under sommaren.

Klicka gärna på etiketterna nedan för en orientering över tidigare inlägg i denna fråga.

3 kommentarer:

Anonym sa...

I samband med diskussionerna kring Thomas Sandells badhus tog centerpartiet på Kungsholmen ställning mot det hela på ett sätt som väckte min respekt.

Kungsholmscentern har också på ett föredömligt sätt engagerat sig i miljöfrågor t ex det förlängda avtalet för Bromma Flygplats.

Mina funderingar på liksom entusiasmen för att byta politisk hemvist börjar dock avta.

Är de centerpartister som sitter i Stadshuset helt utan omdöme? Att dela ut ett pris till Thomas Sandell för hans tillgänglighet för media och nytänkande är ju skrattretande. Att man är beredd att vara tillgänglig för press, radio och TV när det gäller att "sälja in" sitt eget projekt är en självklarhet inte ett hjältedåd.

Att inte ordföranden i centerpartiet på Kungsholmen kan få ur sig mer än politiska floskler alternativt tiger still är oroväckande. Är det månne inte så högt i tak inom centerpartiet som jag hoppades eller är det ordförandens eget intresse för en politisk karriär som styr verksamheten? Konsekvensen blir att potentiella väljare kommer att svika.

Min uppmaning till ordföranden är: Var rakryggad, lyssna på väljarna och spring inte i Stadshusets ledband.

fam vedin

Kungsholmscentern sa...

Jag vidhåller det ställningstagande som styrelsen beslutade om vid vårt möte i början av sommaren och som även skickades ut i ett pressmeddelande vilket sammanfattas nedan:

PRESSMEDDELANDE
2007-07-02

PLACERA KALLBADHUSET VID NORDVÄSTRA KUNGSHOLMEN

Styrelsen för Centerpartiets nya lokalavdelning på Kungsholmen har beslutat att lägga fram ett förslag om att placera det planerade kallbadhuset i Ulvsundasjön vid nordvästra Kungsholmen.

- Vi ser positivt på att låta det planerade kallbadhuset vara med och forma utvecklingen av den nya stadsdel som nu växer fram i Lindhagensområdet på nordvästra Kungsholmen. Denna placering har en större potential på sikt än en placering i Riddarfjärden och kommer även att kunna bidra positivt till hela områdets utveckling.


Se även länken till uttalande i DN som ligger i linje med detta ställningstagande.

/Oscar

Birgitta sa...

Vem vet, ni kanske får som ni vill. Den som hållit örat intill marken på Kungsholmen har uppfattat reella planer på att söka bygglov för ett hotell/badhus i Ulvsundasjön. Detta bekräftades av Joakim Larsson (Exploateringsnämnden)på Café Panorama i onsdags (5 dec). Nu hänger ansökan på om projektörerna anser att den placeringen kan gå ihop ekonomiskt.