På stadsdelens hemsida hittar du allt material inför våra möten i stadsdelsnämnden.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på mail, Facebook eller skriv direkt på bloggen!

OBS! Klicka här för att komma till vår nya blogg

fredag 21 september 2007

Pressmeddelande om Brommaflyget

Nedan bifogas ett pressmeddelande från Per Ankersjö som i huvudsak stämmer överens med mitt uttalande vid gårdagens Stadsdelsnämndsmöte då en av åhörarna ställde en fråga om just Bromma. /Oscar Fredriksson

Artiklar om beslutet finns i DN samt SvD

PRESSMEDDELANDE 2007-09-21

Centerpartiets Per Ankersjö kommenterar avtalet om Brommaflyget:– Brommaflyget kan hämma både miljön och den framtida tillväxten.– Jag beklagar beslutet om att fortsätta flyget på Bromma i 30 år till. Det innebär att det blir svårare att hitta en alternativ flygplats som bättre svarar upp mot behoven i framtiden – både när det gäller tillväxt och miljö. Det säger Centerpartiets gruppledare i Stadshuset, Per Ankersjö i en kommentar till avtalet som slutits mellan Bromma flygfält och staden.– Vi är inte emot flyg, men vi tänker på de boende i Bromma. Nu får ytterligare en generation Brommabor dras med buller och föroreningar. Vi hade hellre sett en strategi för att hitta en annan stockholmsnära flygplats i kombination med snabbtåg, där man kunde bygga kapacitet för framtiden. Nu finns risken att man slår i taket när det gäller flygkapaciteten i Stockholm, säger Per Ankersjö (c).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att Centern stödjer en nedläggning av Bromma flygplats. Flygplatsen är såväl ett hinder för bostäder som en subvention till flyget på tågets bekostnad (eftersom markhyran inte alls täcker vad marken egentligen är värd). Bebygg Bromma flygplats!

Kungsholmscentern sa...

Det som jag tycker är särskilt anmärkningsvärt i hanteringen av denna fråga är just prissättningen samt kontraktstidens längd. Dessutom verkar miljö och säkerhetsaspekterna inte beaktats i någon högre grad. Beslutet är ytterligare ett exempel på att stadshusets trekvartsallians (Per Ankersjös formulering)behöver bredda sin politiska bas och även inkludera Centerpartiet, eftersom vi står för en tydligare miljöprofil och har en vilja att utveckla morgondagens Stockholm i denna riktning.