På stadsdelens hemsida hittar du allt material inför våra möten i stadsdelsnämnden.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på mail, Facebook eller skriv direkt på bloggen!

OBS! Klicka här för att komma till vår nya blogg

måndag 15 oktober 2007

Integration i teorin och i praktiken...

Jag noterar den undersökning som refereras i dagens DN om att Sverige skulle vara bäst i Europa på integration. Min fråga blev då genast hur illa är det inte då i övriga länder...

Det är kanske så att Sverige i teorin har en god integrationspolitik men problemet är att den inte fungerar i praktiken, någonting som varit allmänt känt för alla som arbetat med dessa frågor under det senaste decenniet. Om man studien inte närmare studerat hur situationen de facto ser ut i det svenska samhället hade man funnit ett stort utanförskap och en omfattande diskriminering som kräver omfattande insatser efter åratal av politiskt ointresse och passivitet i dessa frågor, inte minst från Socialdemokraterna som i sig inte ser ett stort bidragsberoende som ett problem eftersom det är ett sätt att säkra den egna väljarbasen.

Vi i Centerpartiet har i vår budget för Stockholms stad gjort särskilda satsningar på företagare med invandrarbakgrund för att på detta sätt ta tillvara den kreativitet och drivkraft som finns hos varje individ. Vi tror på den egna viljan att vara med och utveckla sin egen närmiljö och tror därför att vi även behöver underlätta småföretagandet genom riktade insatser för att underlätta kapitalförsörjningen för dem som vill starta lokala företag.

Arbete och eget företagande är en av de viktigastde beståndsdelarna i ett lyckat integrationsarbete och vi är dessutom helt beroende av att öka andelen förvärvsarbetande i Sverige för att klara den demografiska utvecklingen med en åldrande befolkning. Vi behöver därför även locka fler personer som vill bo och arbeta i Sverige!

Inga kommentarer: