På stadsdelens hemsida hittar du allt material inför våra möten i stadsdelsnämnden.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på mail, Facebook eller skriv direkt på bloggen!

OBS! Klicka här för att komma till vår nya blogg

fredag 5 oktober 2007

S vill ha mer skatter, bidrag och Sverigedemokrater?

Socialdemokraternas budget presenterades idag och refereras i bl.a. DN, DN och SvD. Desutom finns en debattartikel av Nuder och Sahlin på DN-debatt. På det hela taget är det mycket retorik och ganska lite konkret politik. De förslag som finns slår vakt om att värna de egna kärnväljarna samtidigt som man gör en liten trevare till Sverigedemokraterna, vilket inte är partipolitiskt ologiskt eftersom Sd till viss del använder samma folkhemsretorik som Socialdemokraterna. Eventuellt finns det kanske några partistrateger på Sveavägen eller i LO-borgen som skissar på en fyrpartikoalition S, Mp, V, Sd efter valet 2010?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Värnandet av det svenska etninskt homogena folkhemmet har alltid varit poppis inom S och det finns tydlliga beröringspunkter som gör att Sd nära S i många frågor, vilket givetvis är taktiskt riktigt eftersom det finns god potential att locka missnöjesröstande sossar. Frågan är dock vad V och Mp tycker och om de är beredda att tillsammans med Sd agera stödpartier till en ev. kommande S-regering.

Anonym sa...

S förstår bara sina egna väljare, dvs de som inte förstår sig på annat än åsikter och inte själva kan kritiskt granska argument.