På stadsdelens hemsida hittar du allt material inför våra möten i stadsdelsnämnden.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på mail, Facebook eller skriv direkt på bloggen!

OBS! Klicka här för att komma till vår nya blogg

fredag 19 oktober 2007

Sverigedemokraternas fula tryne åter synligt

Nu börjar Sverigedemokraternas främlingsfientliga politik även nå nyhetsplats i riksmedia och DN skriver idag om ett SD-förslag att avskaffa hemspråksundervisningen. Ett mycket korkat förslag enligt min mening eftersom språket är en viktig del av den egna identiteten och hemspråksundervisningen även i många fall underlättar inlärningen i andra ämnen, inte minst svenska... Tack och lov har Centerpartiet på sin riksstämma tagit rakt motsatt beslut och röstat för att stärka hemspråksundervisningens roll. Vidare har jag såväl här på bloggen som vid ett flertal övriga tillfällen, bl.a. i Stockholmscenterns nya partitidning Klöver, argumenterat för behovet av en bättre integrationsprocess och en ökad invandring vilket även det är i linje med den politiska inriktning som Centerpartiet beslutade om vid riksstämman. Se inlägg märkta jobbpolitik och integration längre ned på sidan.

Länk till Centerpartiets stämmoprotokoll om integrations- och migrationspolitik samt vår politik för jobb och företagande finner du här och här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bättre integrationsprocess? Ja, fred på jorden är ju också en ädel utopi...

Kungsholmscentern sa...

Knappast en utopi eftersom det finn goda exempel som bl.a. det Centerpartistyrda Värnamo där man lyckats mycket väl. Se reportage om detta i tidningen Fokus nr. 17 2007
http://fokus.se/issues/