På stadsdelens hemsida hittar du allt material inför våra möten i stadsdelsnämnden.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på mail, Facebook eller skriv direkt på bloggen!

OBS! Klicka här för att komma till vår nya blogg

måndag 14 januari 2008

Håll inte fast vid den gamla regeringens politik!

En artikel i SvD lyfter återigen frågan om vård för de människor som lever gömda i Sverige. Alliansregeringen behöver nu på allvar ta itu med denna fråga. Det finns ingen anledning att hålla fast vid en det synsätt som den tidigare socialdemokratiska regeringen valde, särskilt inte mot bakgrund av den omfattande kritik som Sverige fick av FN:s särskilde rapportör Paul Hunt som var mycket tydlig i sin rapport. Argumentationen att de som lever gömda är här olagligt är inte ett hållbart försvar för att neka människor tillgång till sjukvård. Vid sidan av att rent humanitära hänsyn talar för en ändrad politik på detta område kanske vi även av andra anledningar borde skapa nya möjligheter för dem som vill bo och arbeta i Sverige, vilket jag skrivit om i ett flertal tidigare inlägg. För en länk till Röda Korsets Flyktingcenter som bl.a. arbetar med vård till gömda klicka här.

Mvh
Oscar Fredriksson

3 kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är ju inte om man ska göra det utan till vilken kostnad. Jag är öppen för att ta en del av biståndet till att hjälpa till med detta. Bra sjukvård kostar. Tyvärr så skalar inte denna modell då det finns begränsat med resurser.

CY sa...

Skriva är väl en sak, dessa personer jobbar med och för personer/människor som hamnat utanför. Kanske det inte är en så dålig ide som föregående kommentator hade, ta av bidrage som vi skickar utomlands till (kanske) hjälp och organisera nåt här hemma..

Simon Palme sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.