På stadsdelens hemsida hittar du allt material inför våra möten i stadsdelsnämnden.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på mail, Facebook eller skriv direkt på bloggen!

OBS! Klicka här för att komma till vår nya blogg

onsdag 2 januari 2008

Krönika mot främlingsfientlighet på Politikerbloggen

Klicka här för att läsa min krönika mot främlingsfientlighet som idag publicerades på politikerbloggen. Läs även mina tidigare inlägg i denna fråga via etiketterna nedan samt debattartiklar i Dagens Samhälle och på SVT Opinion.

Mvh
Oscar Fredriksson

13 kommentarer:

Jesper Overeem sa...

Kanonbra krönika! Hoppas det kommer fler ;)

Jorma sa...

Inom uttalat främlingsfientliga partier som Sverigedemokraterna fokuserar man ofta på att beskriva invandringen som en stor samhällskostnad samt att invandringen innebär en ökad kriminalitet i samhället. Båda dessa påståenden saknar dock vetenskaplig grund och utgör endast ett exempel på de s.k. “sanningar” som är en del av den främlingsfientliga propagandan.

Då tycker jag att man kan uppvisa denna kostnad offentligt i förhållande till inkomsterna. Sedan hänvisar du till BRÅ, och påstår att SD ljuger om kriminalliteten ibland invandrarna? Märkligt då SD hänvisar till just BRÅs uppgifter!? Hur bra kan man ljuga som multikultibeivrare egentligen??

Du kommer endast med en massa ogrundade påståenden som både saknar källa, fakta och verklighetsförankring! Upp med bevis på att SD har fel om du kan.

Jorma sa...

Man kan även fråga sig varför du använder dig utav BRÅs uppgifter från 2002 och inte dom som kommit senare år? En förklaring till detta skulle vara högst intressant för alla dina bloggläsare. Sanningen svider!?

Lars sa...

"Inom uttalat främlingsfientliga partier som Sverigedemokraterna fokuserar man ofta på att beskriva invandringen som en stor samhällskostnad samt att invandringen innebär en ökad kriminalitet i samhället. Båda dessa påståenden saknar dock vetenskaplig grund och utgör endast ett exempel på de s.k. “sanningar” som är en del av den främlingsfientliga propagandan."

Var finns då den forskning som vederlägger den "främlingsfientliga propagandan"? Enligt regeringens egen utredare, Jan Ekberg, utgjorde invandringen en kostnad om minst 30 miljarder per år under slutet av 90-talet. Enligt BRÅ är invandrarna överrepresenterade i brottslighet generellt och kraftigt överrepresenterade vad gäller grov brottslighet. Detta är fakta, inte "främlingsfientlig propaganda".

Lars sa...

Observera att det omvända förhållandet en gång var gällande; invandrarna bidrog med mer än vad de tog ut och de var underrepresenterade i brottslighet. Något har alltså gått väldigt snett på invandringsområdet och det är ju inte så svårt att se vad, nämligen den politik som samtliga riksdagspartier står bakom, den s k generösa flyktingpolitiken. Den utgör utan tvekan det kanske största politiska misslyckandet i vårt lands historia och då är det ju inte så konstigt att de partier som står bakom denna försöker skylla ifrån sig på andra saker. Borgerligheten skyller på "systemfel" i det svenska samhället och vänstern på den "strukturella rasismen".

Johan, PL&C sa...

Hej Oscar!
Superbra krönika! Stort att du håller stånd i denna så viktiga fråga.
/Johan

Grue sa...

Antar att mitt inlägg inte klarar PK-censuren på politikerbloggen så jag postar här också:

"Hur mycket kan man ljuga som politiker egentligen? Invandrares brottslighet inte vetenskapligt belagd? Känner Fredriksson inte till nånting? BRÅ:s siffror pekar på en överrepresentation på 2,5 ggr, och ännu högre på många grövre brott och för visssa invandrargrupper. Vad mer är, den beror INTE på sociala faktorer utan nästan hela överrepresentationen består när man standardiserar för sociala faktorer:

http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=1brottslsveutland.pdf&url=/dynamaster/file_archive/051214/e7dae113eb493479665ffe649e0edf57/1brottslsveutland.pdf

Otroligt arrogant inlägg. Mångkulturen visar inte sina negativa sidor på Kungsholmen, så det är lätt att sitta och skriva folk på näsan därifrån. Vad tror han, att de 22 % av Landskronaborna (inklusive många invandrare!) som röstade på Sd är rabiata rasister? Inse att ert samhällsprojekt rasat samman totalt, och att det är dags för bot och bättring, inte för ännu mer av samma vara.

När nåt går åt fanders ser man väl för sjutton inte till att skaffa ännu mer av samma vara? Totalt upp-och-ner-vända-världen.

Gå ut och säg det där i Landskrona. Tomma floskler är det, så oärligt, så äcklande. Motbjudande rätt igenom."

Det är typiskt att pk-folket bara kommer med ryggdunk, medan kritikerna kommer med argument. Så är det alltid - ni har inget att komma med så ni måste förfalla till floskler. Bisarrt att ni inte ser er egen oärlighet.

Kungsholmscentern sa...

Till Jorma och Lars; lämna gärna källhänvisningar så kan vi ta diskussionen med utgångspunkt från dessa.

Vad jag vet så har Jan Ekberg tagit avstånd från SD:s sätt att använda sig av hans beräkningar
(http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_204809.svd)och då även särskilt betonat att det är graden av sysselsättning som är avgörande för utfallet. Detta är även kärnan i min och centerpartiets argumentation när vi talar om att integrationspolitiken i likhet med arbetsmarknadspolitiken i stort måste fokusera mer på jobb och företagande.

/Oscar

Lars sa...

"och då även särskilt betonat att det är graden av sysselsättning som är avgörande för utfallet"

Ja, vad skulle annars vara avgörande för utfallet? Det är ju på grund av den politik som samtliga riksdagspartier står bakom, och som saknar koppling till arbetsmarknaden, som det gigantiska utanförskapet på arbetsmarknaden bland invandrarna uppstått. Betänk t ex att den borgerliga regeringen tillät en rekordstor invandring av asylsökande under 90-talet samtidigt som Sverige genomlevde den värsta ekonomiska krisen sedan 30-talet och då hundratusentals arbetstillfällen gick förlorade. Inte helt oväntat började sedan de nu så berömda "utanförskapsområdena" att bre ut sig i spåren efter denna sanslöst ansvarslösa politik.

Några källor efterfrågades:

http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/36209

BRÅ:s rapport har "Grue" länkat till så det är bara för dig att använda dig av den länken.

Kungsholmscentern sa...

Den rapport (Ds 1995:68)som Lars länkar till ligger väl i linje med argumentationen att vi behöver en ny arbetmarknads och integrationspolitik för att bättre ta tillvra den invandrade arbetskraften. Särskilt påpekandet att den invandrade beolkningen har en mer gynnsam ålderssammansättning är intressant och visar på en stor potential sett i ett längre perspektiv.

Grues länk går till BRÅ:s hemsida och kräver inloggning med lösenord för att komma vidare så jag kan tyvärr inte kommentera denna.

Mvh
Oscar

Grue sa...

Nej, min länk kräver inte inloggning. Dessutom är det den överlägset kända undersökningen om invandrares och svenskars brottslighet, så att du inte har järnkoll på den tycker jag är väldigt konstigt.

Här är statistik över hur mycket invandrare arbetar: kärnarbetskraft, instabil arbetskraft, sjukskrivna, mm. Skillnaderna mellan svenskar och invandrare från Tredje världen är skrämmande stora.

http://exilen.eu/showthread.php?tid=1655&pid=23860#pid23860

Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt påståendet att dessa är våra "pensionsräddare". Invandringen är en gigantisk förlustaffär, det torde va uppenbart från arbetslöshetssiffrorna och krimsiffrorna. Till det kommer myriader andra kostnader, som mycket större kostnader i invandrarskolor och Gud vet allt.

Lars sa...

"Den rapport (Ds 1995:68)som Lars länkar till ligger väl i linje med argumentationen att vi behöver en ny arbetmarknads och integrationspolitik för att bättre ta tillvra den invandrade arbetskraften."

Den naturliga slutsaten vore väl annars att det är dags att lägga om invandringspolitiken efter danskt mönster och skota den katastrofala och urspårade s k generösa flyktingpolitiken, som saknar koppling till arbetsmarknaden och därför svårligen kommer att gå att få samhällsekonomiskt lönsam (observera hur skiftet från lönsamhet till kostnad vad gäller invandringen överensstämmer med övergången från arbetskraftsinvandring till asylsökar- och anhöriginvandring). Hursomhelst slås det där fast att invandringen i dag är en stor kostnad (observera att 60-talets arbetskraftsinvandring gick med ett överskott som är betydligt blygsammare än det underskott som invandringen uppvisat från 80-talet och framåt), det rör sig alltså inte om någon "främlingsfientlig propaganda" att påstå detta.

Allt du behöver göra med "Grues" länk är väl att kopiera och klistra in den i adressfältet så kommer PDF-rapporten upp.

Jorma sa...

Att Jan Ekberg tar avstånd ifrån att SD använder sig utav hans uträkningar har säkerligen andra anledningar (represaliehot i typisk PK-anda kanske?). Men detta har inte med saken att göra utan själva innehållet i sig är viktigt. Grue hänvisar till fakta och källa, börja med att motargumentera den.